Skip to main content

Ντόναλντ Τραμπ κατά διαδηλωτών - Τους χαρακτήρισε «αλήτες»

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη μπροστά από τον Λευκό Οίκο ζητώντας την αποχώρηση του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε «αλήτες» όσους διαδήλωναν στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη το βράδυ ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος παραχωρούσε την ομιλία αποδοχής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ώστε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία το αξίωμα την 3η Νοεμβρίου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη μπροστά από τον Λευκό Οίκο ζητώντας την αποχώρηση του Τραμπ, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμαζόταν να αποδεχθεί επισήμως το χρίσμα του GOP για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

«Δεν ήταν φιλικοί διαδηλωτές. Ήταν αλήτες», τόνισε χθες ο Ρεπουπλικάνος πρόεδρος απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στο Νιού Χάμσαϊρ.

Η φιέστα στον Λευκό Οίκο

Το γεγονός ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε τον Λευκό Οίκο ως το σκηνικό για να εκφωνήσει την ομιλία με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του GOP είναι πολύ ασυνήθιστο στην πολιτική παράδοση των ΗΠΑ και προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από ορισμένα στελέχη της παράταξής του.

«Αποδέχομαι με όλη μου την καρδιά αυτή την υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών» της Αμερικής, είπε ο Τραμπ επευφημούμενος από πλήθος υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί στο γρασίδι έξω από τον Λευκό Οίκο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκα και χωρίς να επιβάλλεται κανένα πρωτόκολλο για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση.