Skip to main content

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα ψήφιζα υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως το πιο σημαντικό στην ανατροφή των παιδιών είναι η αγάπη - «Η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα».

Το πιο σημαντικό στην ανατροφή των παιδιών είναι η αγάπη ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του Γιώργου Καπουτζίδη για τα δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών.

«Υπάρχει απάντηση σε όλο αυτό, η οποία δεν είναι άλλη από τον νόμο τον οποίο ψηφίσαμε σχετικά με την αναδοχή. Αν μιλήσουμε για τον πολιτικό γάμο σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η κοινωνία είναι άραγε έτοιμη να δεχτεί αυτόν τον γάμο; Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα για να ήμουν ξεκάθαρη. Προσωπικά θα το ψήφιζα ώστε να περάσει, αλλά νομίζω ότι είμαι μια μικρή μειοψηφία», δήλωσε.

Στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τον προβληματισμό της: «Η λέξη γάμος είναι το πρόβλημα. Ο γάμος είναι κάτι μεταξύ άντρα και γυναίκας και το επιχείρημα αυτό για την αναδοχή ήταν ακριβώς το επιχείρημα που χρησιμοποίησα εγώ».

Και συμπλήρωσε για το θέμα της υιοθεσίας: «Έχω πάει σε ιδρύματα με εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους. Δεν υπάρχει φοβερότερο πράγμα. Αν η κοινωνία σε έχει κρίνει ικανό να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί, το παιδί θα είναι χίλιες φορές καλύτερο όταν παίρνει αγάπη από το να μπει σε αυτή την εξίσωση», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Mega.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Γιώργος Καπουτζίδης συμμετείχε σε μια ομιλία τίτλο «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού - ταυτότητας και έκφρασης φύλου του υπουργείου Δικαιοσύνης, και, μεταξύ άλλων, ο γνωστός σεναριογράφος έθεσε σειρά ερωτημάτων για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών απευθυνόμενος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.