Skip to main content

Ντου του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Αλίμου - Δύο προσαγωγές (φωτο)

Σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησε η συλλογικότητα, η επίθεση έγινε με αφορμή τον θάνατο οδηγού απορριμματοφόρου του δήμου στις 16 Νοεμβρίου.

Καταστροφές στις τζαμαρίες του δημαρχείου Αλίμου προκάλεσαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα.

Περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν σε μηχανές προκάλεσαν τις φθορές γύρω στις 6 τα ξημερώματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Με κείμενο που ανήρτησαν σε ιστότοπο του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου υποστηρίζουν ότι η επίθεση αυτή έγινε με αφορμή τον θάνατο ενός οδηγού απορριμματοφόρου του δήμου στις 16 Νοεμβρίου.

«Με το να καταστρέψουμε τις τζαμαρίες και να βάψουμε το δημαρχείου στον Αλιμο, κίνηση καθαρά συμβολική, σπάμε τη βιτρίνα ενός από τους ποιο διεφθαρμένους και αναποτελεσματικούς θεσμούς, αυτού των ΟΤΑ, που από τον ποιο μεγάλο δήμο μέχρι την τελευταία κοινότητα δε κάνουν άλλο από το να αναπαράγουν πελατειακές σχέσεις, ευνοιοκρατία, κομματισμό και φυσικά αναρίθμητα οικονομικά σκάνδαλα που αν είχαν αποφευχθεί μπορεί και να λύναμε το δημοσιονομικό της χώρας» αναφέρει η αναρχική ομάδα στο κείμενό της.

Ο Ρουβίκωνας ανακοινώνει, τέλος, ότι «η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».