Skip to main content

Ντράγκι: Η ΕΕ πρέπει να παρουσιάσει σαφή σχέδια για το μεταναστευτικό στη Μεσόγειο

Η ΕΕ να παρουσιάσει «σαφή και επαρκώς χρηματοδοτημένα» σχέδια για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Μεσόγειο, λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να παρουσιάσει «σαφή και επαρκώς χρηματοδοτημένα» σχέδια για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Γερουσίας εν όψει της αυριανής ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν τον Ιούνιο να συνεργασθούν με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών «με υποστηρικτικά μέτρα και σαφές χρονοδιάγραμμα», είπε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνόδου κορυφής της G20, η οποία θα διεξαχθεί στην Ρώμη στο τέλος του μήνα, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής , την επιδημία του κορονοϊού και τα απαιτούμενα για την παγκόσμια ανάκαμψη μέτρα.

«Χωρίς την συμμετοχή των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, δεν θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε την συμφωνία του Παρισιού και να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη», προειδοποίησε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Η σύνοδος κορυφής της Ρώμης πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26 στην Γλασκώβη, όπου η θέση της G20 θα είναι πολύ σημαντική.