Skip to main content

NUTRICIA:Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη δυσθρεψία-«Δώσε βάρος στα σημάδια»

Το βάρος της καμπάνιας πέφτει στην εκπαίδευση του κόσμου αναφορικά με την αναγνώριση και την αντιμετώπιση της δυσθρεψίας.

Με βασικό μήνυμα «Δώσε βάρος στα σημάδια», το Fortimel της NUTRICIA, ξεκινά μια καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη δυσθρεψία. Το βάρος της καμπάνιας πέφτει στην εκπαίδευση του κόσμου αναφορικά με την αναγνώριση και την αντιμετώπιση της δυσθρεψίας και προτρέπει το κοινό να μάθει περισσότερα για το πρόβλημα και να αναζητήσει τη συμβουλή ενός επαγγελματία Υγείας: ιατρού, διαιτολόγου ή φαρμακοποιού.

Μέσα από μια τηλεοπτική ταινία και την ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που έδωσε όρκο αγάπης πριν πολλές δεκαετίες, το Fortimel της NUTRICIA ρίχνει φως σε ένα σημαντικό ζήτημα υγείας, τη δυσθρεψία, χρησιμοποιώντας ως όχημα τη βέρα της ηλικιωμένης γυναίκας, που από μια ένδειξη αγάπης, έχει πλέον μετατραπεί σε ένδειξη σοβαρής απώλειας βάρους.    

Η δυσθρεψία παρουσιάζεται όταν ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που τελικά λαμβάνει μέσω της καθημερινής διατροφής και παρ' όλο που αφορά 1 στους 3 άνω των 65 ετών, τα συμπτώματά της συνήθως περνάνε απαρατήρητα. Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, αδυναμία, μειωμένη όρεξη για φαγητό ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει στον εαυτό του ή σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο.

Μέσα από την ιστοσελίδα dosevaros.gr το κοινό μπορεί να ενημερωθεί εκτενώς για το ζήτημα της δυσθρεψίας.

Η καμπάνια «Δώσε βάρος στα σημάδια» τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (Ε.Γ.Γ.Ε.).

Όπως αναφέρεται, «η NUTRICIA πιστεύει στη δύναμη της διατροφής και ότι μέσω αυτής μπορεί να επιτευχθεί θετική αλλαγή στην υγεία του ανθρώπου. Από το 1896 έχει υπάρξει πρωτοπόρος στις διατροφικές ανακαλύψεις, μέσα από ενδελεχή έρευνα και επιστημονικά τεκμήρια πάνω στις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού, συνεισφέροντας στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Η Nutricia διαθέτει μια πλήρη σειρά εξειδικευμένων θρεπτικών σκευασμάτων για τη διατροφική διαχείριση της δυσθρεψίας. Τα προϊόντα NUTRICIA Fortimel βοηθούν στην αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης και ενέργειας και είναι εμπλουτισμένα με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς και χορηγούνται υπό την επίβλεψη ενός Επαγγελματίας Υγείας».