Skip to main content

NYT: Τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα της δολοφονίας του Φλόιντ (vid)

Οι NYT βίντεό τους φρόντισαν να δείξουν σε όλο τον κόσμο το μέγεθος της επιθετικότητας των αστυνομικών σε βάρος του 46χρονου.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο περιέχονται όλα τα επιμέρους βίντεο που έχουν καταγράψει τι συνέβη στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη της Μινεσότα και οδήγησαν στον θάνατο του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ετοίμασαν οι New York Times.

Οι NYT φρόντισαν έτσι να δείξουν σε όλο τον κόσμο το μέγεθος της επιθετικότητας των αστυνομικών σε βάρος του 46χρονου.

Ο τίτλος του βίντεο είναι «8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα: Πώς ο Τζορτζ Φλόιντ σκοτώθηκε ενώ ήταν υπό αστυνομική κράτηση» ( 8 Minutes and 46 Seconds: How George Floyd Was Killed in Police Custody).

Η αφήγηση ξεκινά από την καταγγελία για τον Φλόιντ από εργαζόμενους σε ψιλικατζίδικο ότι ο 46χρονος τους πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα για τσιγάρα και καταλήγει με την απομάκρυνση του αναίσθητου Αφροαμερικανού με ασθενοφόρο αφού ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο αστυνομικός που έχει ήδη συλληφθεί για τον φόνο, συνέχιζε να τον πατάει στον λαιμό.

Σύμφωνα με την αναπαράσταση των NYT οι πρώτοι δύο αστυνομικοί φτάνουν 4 λεπτά μετά την καταγγελία με τον έναν εξ αυτών να τραβάει όπλο «άγνωστο γιατί». Ο ίδιος αστυνομικός 90 δευτερόλεπτα αργότερα τραβάει έξω τον Φλόιντ, του περνάει χειροπέδες και τον ακουμπάει σε έναν τοίχο.

Κάποια λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί - καθώς έχει φτάσει και δεύτερο περιπολικό - επιχειρούν να τον βάλουν σε περιπολικό με τον Φλόιντ να πέφτει στο έδαφος και τον Τσόβιν να υποστηρίζει ότι ο 46χρονος τους είπε ότι είναι κλειστοφοβικός και αρνείται να μπει μέσα.

Εννέα λεπτά μετά την άφιξη του πρώτου περιπολικού φτάνει και το όχημα με οδηγό τον Τσόβιν.

Ακολουθεί η πρώτη κλήση για ιατρική βοήθεια καθώς ο Φλόιντ, όπως λένε, «αιμορραγεί από το στόμα».

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ που έχουν συνθέσει τα τρία βίντεο που έχουν καταγράψει αποσπασματικά τι συνέβη εκείνη την ημέρα ο Φλόιντ είπε 16 φορές σε πέντε λεπτά «I can't breathe» (δεν μπορώ να αναπνεύσω).

Οι ΝΥΤ επισημαίνουν επίσης ότι η λαβή που εφάρμοσε ο Τσόβιν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν ο ύποπτος αντιστέκεται.

Είκοσι λεπτά μετά τη σύλληψη φτάνει ασθενοφόρο με τον Φλόιντ να έχει χάσει τις αισθήσεις του και τον Τσόβιν να συνεχίζει να τον πατά στον λαιμό.

Ο 46χρονος ανακοινώθηκε νεκρός στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Προσοχή, το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες: