Skip to main content

Αναπτυξιακός Νόμος και ΕΣΠΑ στη συνάντηση Άδωνι-ΣΥΣΕΠ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων Αθανάσιος Κουλουτμπάνης συζήτησε με τον υπουργό Ανάπτυξης καίρια επενδυτικά ζητήματα.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων Αθανάσιο Κουλουτμπάνη και άλλα μέλη του ΣΥΣΕΠ πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος ήταν ο Αναπτυξιακός Νόμος και πώς αυτός αφορά τις επιχειρήσεις, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την μετά κορωνοϊού εποχή.

Τα μέλη του συνδέσμου μάλιστα κατέθεσαν και σχετική επιστολή στον υπουργό με τα ζητήματα που τους αφορούν.

Ειδικότερα για τον Αναπτυξιακό Νόμο, ο ΣΥΣΕΠ προτείνει την ενίσχυση της επιχορήγησης έναντι της φοροαπαλλαγής, αλλά και την κωδικοποίηση των καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου, με σκοπό την συγκέντρωση όλων των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων ανά τύπο επενδυτικού σχεδίου(τουριστικά, πρωτογενούς τομέα, μεταποίησης, logistics, ανάπτυξης λογισμικού.

Παράλληλα στο πλαίσιο της προαναφερόμενης κωδικοποίησης, ο Σύνδεσμος προτείνει την αναδιάρθρωση των διατάξεων με βάση τις βασικές κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων και τα χαρακτηριστικά των υπαγόμενων επιχειρήσεων.

Ακόμα ο ΣΥΣΕΠ ζητά την ενσωμάτωση όλου του περιεχομένου των σχετικών νόμων κανονιστικών διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων και άλλων πράξεων της διοίκησης, στα οποία παραπέμπει ο Αναπτυξιακός Νόμος τη δημιουργία υπερσυνδέσεων προς συγκεκριμένα τμήματα της Ευρωπαϊκής ή Εθνικής νομοθεσίας, την απαλοιφή διατάξεων της νομοθεσίας που έχουν τροποποιηθεί, καταργηθεί ρητά ή σιωπηρά και τη δημιουργία παραρτήματος κωδικοποιούμενων διατάξεων και παραπομπών που συμπεριλήφθηκαν στο κείμενο.

ΕΣΠΑ και άλλα ζητήματα

Τα μέλη του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων ζητούν σημαντικές αλλαγές και στο πλαίσιο που αφορά τα προγράμματα ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα τον κανόνα ενισύσεων De Minimis, τη διαδικασία υποβολής και διαχείρισης επενδυτικών σχεδίων, αλλά και την προκήρυξη των προγραμμάτων.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή εδώ