Skip to main content

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για την έκδοση στη Γαλλία 35χρονου Έλληνα

Ένας 35χρονος Έλληνας κατηγορείται για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση - Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για την έκδοση του στη Γαλλία

Θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, για την έκδοση στη Γαλλία 35χρονου Έλληνα που κατηγορείται για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Γαλλίας.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης των γαλλικών Αρχών. Η εμπλοκή του στην υπόθεση φέρεται να προέκυψε ύστερα από κατάθεση ενός Βούλγαρου, κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση.

Η μεταφορά των 1700 κιλών κοκαΐνης είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 και για την υπόθεση είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ αυτών και Έλληνες. Από τις έρευνες των Γάλλων προέκυψε ότι η ίδια εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά τα έτη 2016 έως 2018.

Ο 35χρονος εκζητούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Κατά της απόφασης έκδοσης άσκησε έφεση η οποία θα εξεταστεί στον Άρειο Πάγο και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ