Skip to main content

Ο ασυγκράτητος Πολάκης και οι εξορκισμοί στην ελληνική Βουλή

Ο Πολάκης που δεν μπορεί να κρατηθεί πια, η πολιτική κατάσταση στην Αλβανία, η Honda που κλείνει σε Βρετανία και Τουρκία και οι εξορκισμοί στη Βουλή

Δεν χρειάζεται η αντιπολίτευση για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα το κάνει ο Πολάκης. Δεν μπορεί να κρατηθεί πλέον και αναδεικνύει όλο το ήθος του κόμματος και της κυβέρνησης, εφ’ όσον τον διατηρεί. Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε, λένε.

Πήγε στην Κύπρο ο προσδιοριζόμενος ως οικολόγος, υφυπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς και επιδόθηκε σε παρατηρήσεις στους "υπανάπτυκτους ιθαγενείς", καθότι ο ίδιος ως πολιτικός τεράστιας εμβέλειας, θεώρησε ότι βρίσκεται σε προτεκτοράτο.

Οι δηλώσεις του εξόργισαν τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν το δέχθηκε σε προγραμματισμένη επίσκεψη, ενώ έδωσε οδηγίες και στον Κύπριο υπουργό Γεωργίας να ακυρώσει τη συνάντηση τους. Ο Δημαράς, δεν αρκέστηκε να κάνει παρατηρήσεις για την πολεοδομική κατάσταση στην Κύπρο, αλλά ταυτίστηκε με όσους κατηγορούν το κυπριακό κράτος ότι ξεπλένει μαύρο χρήμα.

Σχολίασε τα πολυώροφα και πολυτελή κτίρια, υποστηρίζοντας πως δεν κατασκευάζονται από μικρές επιχειρήσεις, «αλλά βοηθάνε στη συγκέντρωση του πλούτου σε πολύ λίγα χέρια», ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αγνοούμε κι από που προέρχονται αυτά τα κεφάλαια». Δεν ξέρω αν κατάλαβε τι είπε -ίσως όχι, μια και δεν θα είναι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει- αλλά, δίνει την ευκαιρία να αναφωνήσω «Θεέ μου, με ποιους μπλέξαμε»;

Η Voria.gr το ανακοίνωσε πριν συμβεί. Με τίτλο άρθρου ότι μυρίζει μπαρούτι η πολιτική κατάσταση στην Αλβανία, αναφέρθηκε και ότι η αλλαγή κυβέρνησης δεν θα είναι ομαλή. Όπως και συμβαίνει, με τι παραιτήσεις όλων σχεδόν των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Δεν κλείνει μόνον στη Βρετανία η Honda το εργοστάσιό της, αλλά και στην Τουρκία. Στην μονάδα του Σεκερπινάρ στο Γκέμπζε, εργάζονται 1.300 εργάτες και είναι η δεύτερη εγκατάσταση της Honda στην Ευρώπη που παράγει αυτοκίνητα. Ήδη έγινε η ανακοίνωση της Honda. To 2021 κλείνει την μονάδα της στην Τουρκία.

«Ίσως τελικά το να βγάλουμε το καλοκαίρι να αποδειχθεί πιο δύσκολο από το ξεχειμώνιασμα». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής περιγράφει την ανησυχία που επικρατεί για την αναμενόμενη αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, μόλις δηλαδή βελτιωθεί ο καιρός.

Γιατί ανησυχεί η κυβέρνηση; Αυτή δεν είναι που επέβαλε τα ανοικτά σύνορα; Αυτή δεν χαιρόταν που οι μετανάστες λιάζονται στις πλατείες; Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι που οργάνωνε εκδρομές στον Έβρο για να γκρεμίσουν τον φράχτη; Αυτή η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε. Γιατί ανησυχούν;

Περισσότεροι από 200 Ιταλοί εκπαιδευτικοί δημοσίων σχολείων, εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε ειδικό σεμινάριο που θα τους εκπαιδεύει να διώχνουν τον διάβολο από μαθητές που βρίσκονται υπό τις εντολές του. Το διάρκειας 40 ωρών σεμινάριο για την εκμάθηση "εξορκισμών και προσευχών απελευθέρωσης", γίνεται από το πανεπιστημιακό ίδρυμα που σχετίζεται με το Βατικανό.

Νομίζω πως τέτοια σεμινάρια πρέπει να γίνουν στην ελληνική Βουλή. Πολλούς "δαιμονισμένους" βλέπω ότι μαζέψαμε. Ένας εξορκισμός των δαιμονίων τους, δεν θα ήταν κακός.