Skip to main content

«Άθληση για όλους» το σύνθημα της εφετινής Sportexpo στη ΔΕΘ (video)

Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης έστειλαν μήνυμα πως στόχος της έκθεσης είναι να τοποθετήσει και φέτος τον αθλητισμό στο επίκεντρο.

Την 4η Διεθνή Έκθεση Αθλητισμού και Εξοπλισμού, Sportexpo ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη μέσω της ΔΕΘ-Helexpo σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από τις 10 έως τις 13 Απριλίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης.

Σήμερα, μία εβδομάδα πριν τα εγκαίνια της Sportexpo πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΔΕΘ, Τάσο Τζήκα, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της έκθεσης, Κυριάκο Ποζρικίδη, να στέλνουν το μήνυμα πως στόχος της έκθεσης είναι να τοποθετήσει και φέτος τον αθλητισμό στο επίκεντρο αγκαλιάζοντας τη νεολαία και τα άτομα με ειδικές ικανότητες που αθλούνται.

Παράλληλα οι δύο επικεφαλής της ΔΕΘ στάθηκαν στη σημασία της φετινής Sportexpo καθώς θα σηματοδοτήσει τη συνεργασία Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για τη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και συγκεκριμένα το Euro 2028 και το Mundial 2030.

Τέλος οι κ.κ Τζήκας και Ποζρικίδης ευχαρίστησαν τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και όλους τους φορείς, που στηρίζουν ενεργά τη Sportexpo ώστε αυτή να εξακολουθήσει να αποτελεί ένα μοναδικό εκθεσιακό γεγονός στη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Τάσος Τζήκας:



«Η 4η Διεθνής Έκθεση Αθλητισμού και Εξοπλισμού Sportexpo, την οποία η ΔΕΘ-HELEXPO συνδιοργανώνει με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τις 10 έως τις 13 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τοποθετεί και φέτος τον αθλητισμό στο επίκεντρο, προάγοντας το αθλητικό πνεύμα και θέτοντας τις βάσεις για την καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης, ενώ αγκαλιάζει τη νεολαία και τα άτομα με ειδικές ικανότητες που αθλούνται.

Φέτος όμως η Sportexpo, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις, ξεχωρίζει και για έναν ακόμα λόγο: θα σηματοδοτήσει τη συνεργασία Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας γιατ η διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Είναι μια ευτυχής συγκυρία που φέρνει τις τέσσερις χώρες πιο κοντά, αναδεικνύοντας το πνεύμα συνεργασίας στη Βαλκανική και στο αθλητικό πεδίο.

Με κεντρικό σύνθημα Άθληση για όλους, η Sportexpo απευθύνεται σε όλους όσοι ασκούν οποιαδήποτε μορφή αθλητικής δραστηριότητας, προβάλλει το έργο των προγραμμάτων των αθλητικών ομοσπονδιών και των ενώσεων αθλημάτων, ενώ συστήνει στο κοινό και λιγότερα διαδεδομένα αθλήματα, μέσα από σεμινάρια, τουρνουά και επιδείξεις.

Σαράντα αθλητικές ομοσπονδίες, 18 ενώσεις-φορείς, 20 σταθμοί άθλησης, 5.000 μαθητές και εταιρείες με αθλητικό εξοπλισμό και αθλητικά είδη είναι μερικοί μόνο από τους αριθμούς της 4ης Sportexpo, η οποία φιλοδοξούμε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου που αγαπά και στηρίζει τον αθλητισμό.

Θα ήθελα επίσης να σημειώσω πως η Sportexpo συναντιέται για μία ακόμη φορά με τον Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος διοργανώνεται από τον αθλητικό σύλλογο, ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝΑ, την Κυριακή, 14 Απριλίου.

Κλείνοντας, εύχομαι η Sportexpo να μετατραπεί για μία ακόμη χρονιά σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε από μεριάς του, ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης:

«H καθημερινή άσκηση ως τρόπος ζωής, η άθληση για τα άτομα με αναπηρία, η άθληση στο σχολικό περιβάλλον, τα ομαδικά σπορ, ο αθλητισμός και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και ο εθελοντισμός θα βρεθούν στο επίκεντρο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Αθλητισμού και Εξοπλισμού Sportexpo, η οποία πραγματοποιείται από τις 10-12 Απριλίου του 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Sportexpo διοργανώνεται από την ΔΕΘ-HELEXPO και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εστιάζοντας στον αθλητισμό και αποτελώντας ένα εξειδικευμένο και μοναδικό εκθεσιακό γεγονός στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανάμεσα στους στόχους της Sportexpo περιλαμβάνεται η προβολή του έργου και των προγραμμάτων των αθλητικών ομοσπονδιών και των ενώσεων αθλημάτων και στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν παράλληλα γεγονότα όπως τουρνουά, επιδείξεις, σεμινάρια κ.λ.π. με στόχο τη γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό και μη διαδεδομένων αθλημάτων, αλλά και τη δημιουργία αθλητικής συνείδησης.

Η προοπτική της συνδιοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων από Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία έχει περίοπτη θέση στη Sportexpo, καθώς θα συμμετέχουν εκθεσιακά οι παραπάνω χώρες, ενώ θα διοργανωθούν κοινές εκδηλώσεις και ημερίδες με θέμα τον αντίκτυπο και τις επιδράσεις από την συγκεκριμένη συνεργασία των παραπάνω χωρών.

Η Sportexpo διασταυρώνεται και με μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος πραγματοποιείται από τον αθλητικό σύλλογο, ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝΑ.

Η Sportexpo αποτελεί μια διοργάνωση-θεσμό, που έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση ολόκληρης της αθλητικής και όχι μόνο κοινωνίας, ως ένα κορυφαίο γεγονός που απευθύνεται σε οποιονδήποτε ασκεί αθλητική δραστηριότητα.

Με δωρεάν είσοδο και πάρκινγ η έκθεση είναι ένα αθλητικό γεγονός μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο φέρνει κάτω από την ίδια στέγη δεκάδες αθλήματα, συλλόγους, φορείς αθλητές, προπονητές, αθλίατρους, φυσικοθεραπευτές κα.

Τα αθλήματα παρουσιάζονται διαδραστικά και μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από τις αντίστοιχες εθνικές ομοσπονδίες, ενώ παρόντες είναι πολλοί ακόμη φορείς του αθλητισμού.

Κλείνοντας αυτή την σύντομη τοποθέτηση μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και όλους τους φορείς, που στηρίζουν την έκθεση».