Skip to main content

Ο Χρήστος Παπαδούλης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Το παρασκήνιο της εκλογής, οι συσχετισμοί, η εκλογή αναπληρωτή γραμματέα και οι υπεύθυνοι στους διάφορους τομείς δράσης.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, η οργάνωση Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ εξέλεγε το βράδυ της Τρίτης το νέο γραμματέα της. Πρόκειται για τον 30χρονο Χρήστο Παπαδούλη, μαθηματικό στο επάγγελμα και προπονητή μπάσκετ και μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη της ευρωβουλευτίνας Εύας Καϊλή. Θέση από την οποία είχε παραιτηθεί προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη Ν.Ε. Στην ψηφοφορία η οποία έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης ο κ. Παπαδούλης έλαβε έξι από τις έντεκα ψήφους των μελών της Ν.Ε. Ο έτερος υποψήφιος Μάριος Πετράς έλαβε δύο ψήφους, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ του κ. Παπαδούλη ψήφισαν η Μελίνα Βερβερίδου η οποία είχε εκλεγεί πρώτη στη Ν.Ε. με 215 ψήφους, ο Χαρίλαος Μελίδης, ο Μιχάλης Πάππου, η Ελευθερία Παπαθωμά και η Βασιλική Νικολέτου-Σκαρλιού.

Μετά την εκλογή γραμματέα ακολούθησε και η εκλογή του αναπληρωτή γραμματέα. Στη θέση αυτή αναδείχθηκε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Νεάπολης, Μιχάλης Πάππου με έξι ψήφους έναντι πέντε που έλαβε ο Κώστας Αβραμίδης.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο νέος γραμματέας δήλωσε στη Voria.gr ότι στόχος του είναι «με ενότητα και πολλή δουλειά να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στη Θεσσαλονίκη». Για «καθ’ υπόδειξη συμμαχίες» έκανε λόγο ο κ. Πετράς ο οποίος τόνισε, ωστόσο ότι «θα εργαστώ για την ενότητα και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται».

Στη συνεδρίαση της Ν.Ε. έγινε κατανομή των τομέων ευθύνης μεταξύ των διαφόρων μελών του Οργάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπεύθυνος στον τομέα Οργανωτικού ορίστηκε ο Χαρίλαος Μελίδης, στον τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Καθοδήγησης ο Μάριος Πετράς, Επικοινωνίας ο Δημήτρης Ζαγκάκης, Αυτοδιοίκησης η Μελίνα Βερβερίδου, Πολιτισμού και Παιδείας η Βασιλική Νικολέτου-Σκαρλιού, Υγείας η Ελευθερία Παπαθωμά, Κοινωνικών Δομών ο Δημήτρης Κνης, Απόδημου Ελληνισμού ο Κώστας Αβραμίδης και Νεολαίας ο Μιχάλης Ραλλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη της Ν.Ε. είχαν γίνει στις 27 Ιουνίου αλλά η εκλογή γραμματέα καθυστέρησε καθώς είχαν υποβληθεί ενστάσεις κατά της εγκυρότητας του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτές αφορούσαν κυρίως προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην κάλπη της Β’ δημοτικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, στην επίμαχη κάλπη είχαν βρεθεί 44 ψηφοδέλτια περισσότερα σε σχέση με τον αριθμό των ψηφισάντων. Το γεγονός είχε πυροδοτήσει εντάσεις και κατηγορίες ότι κάποιοι έριξαν μέσα στην κάλπη ψηφοδέλτια της αρεσκείας τους προκειμένου να ευνοήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Τελικώς, έπειτα από σχεδόν δυόμιση μήνες η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης της Χαριλάου Τρικούπη απέρριψε τις ενστάσεις και κατακύρωσε το αποτέλεσμα της κάλπης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι γραμματέας στην οργάνωση της Β’ Θεσσαλονίκης είχε επανεκλεγεί από τον Ιούλιο ακόμη ο Γιάννης Κυανίδης.