Skip to main content

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από αύριο στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Το υφιστάμενο lockdown που ίσχυε για τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου μέχρι τις 8 Μαρτίου, παρατείνεται μέχρι τις 16 Μαρτίου. Διαβάστε αναλυτικά.

Εξηγήσεις προς τους δημότες του δίνει ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για καθολικό lockdown.

Όπως τονίζεται, η απόφαση, την οποία ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας μετα ξύ άλλων «δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, παρά βλέπουμε το τέλος με τα εμβόλια», φέρνει αλλαγές και στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Αυτές είναι οι εξής :

1) Το υφιστάμενο lockdown που ίσχυε για το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου μέχρι τις 8 Μαρτίου, παρατείνεται μέχρι τις 16 Μαρτίου.

2) Το ωράριο κυκλοφορίας τις καθημερινές μεταβάλλεται κατά τρεις ώρες. Το νέο ωράριο είναι από τις 05:00 μέχρι τις 21:00, έναντι του 05:00 - 18:00 που ισχύει μέχρι σήμερα. Κι αυτό διότι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου είναι μέρος της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ακολουθεί τα μέτρα που ισχύουν γι' αυτή.

3) Αντίστοιχα, το Σαββατοκύριακο οι μετακινήσεις επιτρέπονται από τις 05:00 μέχρι τις 19:00, ενώ μέχρι σήμερα ήταν έως τις 18:00.

4) Όσοι στέλνουν sms 2 στο 13033 για σούπερ μάρκετ ή sms 3 για συναλλαγές με τράπεζες, οι μετακινήσεις  θα γίνονται εντός του  δήμου ή 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας του.

5) Για το sms 6, για άθληση και έξοδο με κατοικίδιο, οι έξοδοι θα γίνονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί κανείς να στείλει μήνυμα με τον αριθμό 6 στο 13033 και να πάρει αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο του.

«Κατά τα λοιπά ισχύει ότι ίσχυε μέχρι σήμερα», λέει χαρακτηριστικά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.