Skip to main content

Ο δήμος Παύλου Μελά μοίρασε 257 επιτραπέζια παιχνίδια μνήμης στα ΚΑΠΗ

Τα επιτραπέζια παιχνίδια που μοίρασε στα ΚΑΠΗ ο δήμος θα χρησιμοποιηθούν ως βοήθημα για να διατηρήσει ο εγκέφαλος ομαλές τις λειτουργίες του.

Το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του δήμου Παύλου Μελά στην προσπάθεια παροχής ποιοτικής δραστηριότητας και ψυχαγωγίας στους ηλικιωμένους, στο πλαίσιο λειτουργίας των εντευκτηρίων των ΚΑΠΗ, πραγματοποίησε την προμήθεια 257 επιτραπέζιων παιχνιδιών μνήμης.

Η βελτίωση δραστηριότητας και ψυχαγωγίας εντάσσεται στην ιατρική και κοινωνική φροντίδα των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ του δήμου Παύλου Μελά.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια θα χρησιμοποιηθούν ως βοήθημα για να διατηρήσει ο εγκέφαλος ομαλές τις λειτουργίες του, μειώνοντας την πιθανότητα άνοιας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως οργάνωση, διαχείριση καταστάσεων, μεθοδικότητα, αντιληπτικότητα.



Τα παιχνίδια έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τους ηλικιωμένους καθώς:
➢βοηθούν στην κατανόηση εννοιών που αποτελούν και τρόπο ζωής, όπως: μοιράζομαι, περιμένω τη σειρά μου, συνεργάζομαι, αποδέχομαι, μαθαίνω από τις αποτυχίες, επικοινωνώ, εφαρμόζω κριτική σκέψη και ανάλυση, παίρνω αποφάσεις, ακολουθώ κανόνες,
➢ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και τον υγιή ανταγωνισμό,
➢παρέχουν ευκαιρίες για συζήτηση, γέλιο, συντροφικότητα και ευχάριστες αναμνήσεις,
➢ενεργοποιούν τη σκέψη, τη μνήμη, τη λεκτική ευχέρεια, την επεισοδιακή μνήμη και γνωστική ευελιξία.

Τα παιχνίδια επιλέχθηκαν με κριτήριο την ποιότητα, την αισθητική, και κυρίως  για την άσκηση μνήμης των ηλικιωμένων.