Skip to main content

Ο δήμος Θέρμης στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Ελασσόνας

Ελάχιστες ημέρες μετά το σεισμό, στις 8 Μαρτίου, ξεκίνησε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία και ολοκληρώθηκε στις 16 του μηνός

Την ανθρωπιστική βοήθεια περέδωσε χθες αντιπροσωπεία του δήμου Θέρμης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, μία κίνηση που ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου.

Ως «συγκινητική» χαρακτηρίζει ο δήμος Θέρμης τη στήριξη και την αλληλεγγύη την οποία επέδειξε η κοινωνία του δήμου με αφορμή «τη δοκιμασία των συνανθρώπων μας στην επαρχία της Ελασσόνας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή στις 3 Μαρτίου. Απλοί πολίτες, σύλλογοι και επαγγελματίες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση την οποία απηύθυνε ο δήμος Θέρμης για υλική στήριξη προς τους σεισμοπαθείς. Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβαν η Διεύθυνση Παιδείας, οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών καθώς και όλες οι κοινότητες του δήμου».

Ελάχιστες ημέρες μετά το σεισμό, στις 8 Μαρτίου, ξεκίνησε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία ολοκληρώθηκε στις 16 του μηνός. Στο διάστημα αυτό συγκεντρώθηκαν τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας. Κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, παπλώματα και κάθε είδους κλινοσκεπάσματα, απολυμαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής, ατομικές συσκευασίες τροφίμων με μέλι, μαρμελάδα, βούτυρο, κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια κ.ά., ατομικοί μικροί χυμοί, σοκολατούχα γάλατα, γάλατα εβαπορέ, μεγάλες συσκευασίες σε εμφιαλωμένα νερά, ζυμαρικά, χαρτικά κ.ο.κ., αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Χθες, αντιπροσωπεία του δήμου Θέρμης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη, μετέβη στην Ελασσόνα όπου παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια.

Τους υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του δήμου Ελασσόνας με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκο Γάτσα ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο τον οποίο ευχαρίστησε για τη πολύτιμη αρωγή των δημοτών του δήμου Θέρμης προς τους σεισμόπληκτους. Στη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας συνέδραμαν εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου, επαγγελματίες της περιοχής, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, το Συμβούλιο Νέων δήμου Θέρμης κ.ά., όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.