Skip to main content

Ο δρόμος για τον αλυτρωτισμό και το «όχι» της Εύας στο ευρωψήφισμα

Η (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας», η ατελής δήλωση του Κοτζιά και το ψήφισμα της Ευρωβουλής για το Σκοπιανό

Έργα και ημέραι Κοτζιά-Τσίπρα: Λίγο μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της "μακεδονικής" γλώσσας στην Ελλάδα, μια νέα οργάνωση εμφανίστηκε στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αριδαία. Στις 18 Νοεμβρίου, ιδρύθηκε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία "Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας" και με το διακριτικό τίτλο "Κρστε Μισιρκοβ" [Σλάβος συγγραφέας].

Ο δρόμος για τον αλυτρωτισμό άνοιξε διάπλατα με τις υπογραφές Κοτζιά και Τσίπρα. Εκείνοι θα εξακολουθούν βέβαια να υποστηρίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα, μόνο που αμφιβάλλω αν το πιστεύουν οι ίδιοι.

Εμένα πάντως, η εικόνα στις Πρέσπες, μου δημιούργησε την αίσθηση ότι στην μια πλευρά των διαπραγματευτών ήταν ο Ντιμιτρόφ και ο Κοτζιάς, και στην άλλη, την ελληνική, κανένας. Τι σόι διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει με τέτοιο σκηνικό;

Θα μείνει στην ιστορία: Αλβανός σκότωσε Αλβανό στην Καβάλα και το αλβανικό ΥΠΕΞ μιλάει για εγκλήματα μίσους κατά των Αλβανών. Μ’ αυτούς έλεγε ο Κοτζιάς ότι συνεννοείται.

Καταψήφισε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Σκόπια η Εύα Καϊλή, επειδή χρησιμοποιείται ο όρος Μακεδονία σαν επιθετικός προσδιορισμός, με αναφορές στην Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως αναφέρει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, στην ολομέλεια των Βρυξελλών έγινε μια προσπάθεια από τους εισηγητές του ψηφίσματος, να προκαταλάβουν βιαστικά τις αποφάσεις γύρω από το Σκοπιανό, ώστε πριν από το καλοκαίρι να δρομολογήσουν εξελίξεις, χωρίς να τους ενδιαφέρει η επικύρωση από την ελληνική Βουλή.

Ο Ν. Κοτζιάς, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για την αποπομπή των Ρώσων διπλωματών. Αυτή η δήλωση είναι ατελής. Επειδή δεν μας είπε, πώς και με τι επιχειρήματα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι γνωστό πως από θέματα εξωτερικής πολιτικής, είναι ακόμα στην Βενεζουέλα.

Αλλά και στα εσωτερικά θέματα έχει πρόβλημα ο πρωθυπουργός, και θα πρέπει να προσέχει τι του γράφουν οι λογογράφοι του. Είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα κάνουμε πίσω», στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας επίσης πως «οι ακραίες φωνές που την πολεμούν είναι αυτοί που θέλουν τα Βαλκάνια του μίσους».

Είναι παγκοσμίως πρωτοφανές, ούτε ο Μακρόν το αποτόλμησε, να καθυβρίζεται από τον πρωθυπουργό του, το 70% του ελληνικού λαού, ότι επιθυμεί τα Βαλκάνια του μίσους. Ενώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι, παραδίδοντας ιερά κειμήλια στους Σλάβους των Σκοπίων, φέρνουν την ειρήνη. Η καλύτερη ειρήνη είναι στα νεκροταφεία. Αυτό σκέφτηκαν;

Σήμερα, έχει την τιμητική του στην στήλη ο πρώην ΥΠΕΞ, αλλά δεν φταίω εγώ, αφού δίνει αφορμές. Δήλωσε στον ΑΝΤ1, για τον αλυτρωτισμό του Ζάεφ: «Εάν ήμουν ΥΠΕΞ θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ»! Πω, πω! Ξεχνά προφανώς, ότι ο ίδιος έδωσε το δικαίωμα στον Ζάεφ να συμπεριφέρεται έτσι. Και πού είσαι ακόμη…

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα (γνωστός για τις ανθελληνικές δηλώσεις του), μέσω ανακοίνωσης στο Facebook καλεί κάθε Αλβανό να βρίσκεται στις 8 Δεκεμβρίου στο Αργυρόκαστρο για να διαμαρτυρηθεί στο ελληνικό προξενείο, για επτά δολοφονίες Αλβανών τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα (πρόκειται για κακοποιούς. Ενώ ο 18χρονος στην Καβάλα δολοφονήθηκε από Αλβανό συμμαθητή του). Ο Χότζα καλεί κάθε πολίτη να ενωθεί μαζί τους έχοντας τα εθνικά χρώματα, κόκκινο και μαύρο. Στις 8 Δεκεμβρίου γίνεται το μνημόσυνο του Κατσίφα.