Skip to main content

Ο «Έλληνας» Ιμάμογλου και τα συνθήματα κατά Ράμα στο Λονδίνο

Υπήρξαν κάποιοι ανόητοι δημοσιογραφίσκοι στην Ελλάδα, που πράγματι απέδωσαν ελληνική καταγωγή στον Ιμάμογλου, επειδή είναι από τον Πόντο.

Σωστή είναι η έκκληση του Δήμου προς τα κόμματα να σεβαστούν την Θεσσαλονίκη και να μη ρυπαίνουν, εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, αλλά ξέρουν όλοι ότι θα μείνουν στα λόγια. Υπάρχουν ακόμη αφίσες σε κολόνες του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Υπάρχουν αφίσες υποψηφίων δημάρχων στους περιφερειακούς δήμους, υπάρχει και στην Ναυαρίνου παραπεταμένο ένα κουβούκλιο που χρησιμοποιούσε κόμμα της Αριστεράς στις ευρωεκλογές, για να μοιράζει προεκλογικό υλικό. Λένε ότι είναι ευαίσθητοι στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά δεν μας λένε τι εννοούν με τον όρο περιβάλλον.

Έβαλε στόχο ο Ερντογάν να πλήξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου, στον οποίο προσπαθεί να προσάψει ελληνική καταγωγή. Είπε: «Ποιοι χάρηκαν πιο πολύ από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου; Ήταν οι Έλληνες».

Υπήρξαν κάποιοι ανόητοι δημοσιογραφίσκοι στην Ελλάδα, που πράγματι απέδωσαν ελληνική καταγωγή στον Ιμάμογλου, επειδή είναι από τον Πόντο. Αλλά και ο Ερντογάν έχει καταγωγή από ελληνικό χωριό. Τι σημαίνει αυτό; Τους ρώτησε κάποιος αν θέλουν να είναι Έλληνες; Η ενδεχόμενη καταγωγή αρκεί;

Πάντως, αν χάσει ο Ιμάμογλου, βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν όσοι μίλησαν για Έλληνα Ιμάμογλου.

Την απόφαση να ανοίξει την περίκλειστη από το 1974 Αμμόχωστο και να εποικίσει το παραθαλάσσιο Βαρώσι πήρε η ψευδοκυβέρνηση των Κατεχόμενων της Κύπρου. Η πόλη προστατεύεται από ψήφισμα του ΟΗΕ από το 1984 και σύμφωνα με αυτό, η πόλη μπορεί να εποικιστεί μόνο από τους εκδιωχθέντες κατοίκους της.

Νέες εικόνες από την περιοχή όπου βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο έδωσε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της άμυνας, των πληροφοριών και την ασφάλεια στο κυβερνοχώρο. Δεν βγαίνει όμως συμπέρασμα αν γίνεται γεώτρηση.

Με βάση το προφίλ της ισραηλινής εταιρείας προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Τα στελέχη της εταιρείας έτσι όπως παρουσιάζονται μέσα από τα βιογραφικά τους είναι πρόσωπα με θητεία στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με έμφαση στην πολεμική αεροπορία.

Ένας  Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, ενώ συμμετείχαν σε άσκηση πτώσης με αλεξίπτωτο στην πολυεθνική άσκηση "Swift Response 2019" στην περιοχή Τσεσνεγκίροβο της Βουλγαρίας. Οι πτήσεις σταμάτησαν αμέσως προκειμένου να βοηθηθούν οι αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός, ένας με βαριά τραύματα και άλλοι δύο με ελαφρότερα.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα απειλεί με κινητοποίηση του Στρατού. Προσκάλεσε τους επικεφαλής διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, έπειτα από το σχετικό αίτημα που υπογράφηκε από βουλευτές, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και αν χρειασθεί θα τον προστάξει να φέρει τη χώρα στην τάξη.

Τον δε πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, υποδέχθηκαν στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, με διαμαρτυρίες.. Αλβανοί που ζουν και εργάζονται στη βρετανική μητρόπολη, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει ο Ράμα και τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητο, ακούστηκαν συνθήματα: «Μας εξαπάτησες», «Ράμα φύγε» και έφεραν  πλακάτ που έγραφε  το σύνθημα στα αλβανικά «Rama ik».