Skip to main content

Ο επικεφαλής του αεροδρομίου Χίθροου ζητά να μπει στην πράσινη λίστα η Ελλάδα

Οι επικεφαλής της British Airways και του αεροδρομίου Χίθροου ζήτησαν την προσθήκη Ελλάδας, Γαλλίας και Ισπανίας στη βρετανική πράσινη λίστα.

Την προσθήκη της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ισπανίας στη βρετανική «πράσινη λίστα» των ταξιδιωτικών περιορισμών ζήτησαν οι επικεφαλής της British Airways και του αεροδρομίου Χίθροου.

«Είναι σαφές σε μας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι στην πράσινη λίστα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BA Σον Ντόιλ, ενώ ο επικεφαλής του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Καγιέ δήλωσε ότι στη λίστα θα πρέπει να προστεθεί η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Από τη Δευτέρα, η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια σε μόνο 12 χώρες του εξωτερικού, χωρίς την υποχρέωση καραντίνας των επιβατών με την επιστροφή τους στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα βρίσκεται στο «πορτοκαλί» χρώμα της σχετικής βρετανικής λίστας. Αυτό σημαίνει ότι προϋπόθεση για έναν βρετανό ταξιδιώτη είναι αφού επιστρέψει στη χώρα του να υπαχθεί σε πολυήμερη καραντίνα γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, οι Άγγλοι τουρίστες μπορούν προς το παρόν να ταξιδεύουν ελεύθερα από σήμερα σε Πορτογαλία, Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νησιά Φερόε και Φόκλαντ.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της προσθήκης και άλλων προορισμών στην πράσινη λίστα ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας ανέφερε με τις ισχύουσες εξαιρέσεις κινδυνεύουν 500.000 θέσεις εργασίας.