Skip to main content

Ερντογάν:Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στα θαλάσσια σύνορα με Ελλάδα

Ο Ερντογάν απείλησε ακόμα ότι θα κλείσει δύο στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, «εάν είναι αναγκαίο»

Ετοιμος να χορηγήσει στην Τρίπολη οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια έχει ανάγκη δηλώνει εκ νέου ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγη ώρα μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Λίβυο πρωθυπουργό, Φάγεζ αλ-Σαράτζ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η συμφωνία που υπεγράφη στα τέλη Νοεμβρίου για στρατιωτικά θέματα και ζητήματα ασφαλείας, καθώς και το μνημόνιο για τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ότι θα κλείσει δύο στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, «εάν είναι αναγκαίο».

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο δίκτυο A Haber TV, όπως αναφέρει το in.gr.

«Είμαστε απολύτως έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην Λιβύη».

Ο Χαλίφα Χαφτάρ «δεν είναι νόμιμος ηγέτης… και εκπροσωπεί μία παράνομη δομή» πρόσθεσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Υποστήριξε πως «τα δικαιώματα της Λιβύης και της Τουρκίας θα προστατευθούν με τις συμφωνίες μας, δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες».

«Όλα όσα κάνουμε είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η συμφωνία με τη Λιβύη διασφαλίζει τα δικαιώματα μας στα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.