Skip to main content

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για πόλεμο με τα κοινωνικά δίκτυα

Αιτία της οργής του ήταν τα επικριτικά σχόλια προς την κόρη και τον γαμπρό του, μετά την ανακοίνωση της γέννησης του τέταρτου παιδιού τους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να ανοίξει πόλεμο και με τους χρήστες κοινωνικών δικτύων στην Τουρκία. Αιτία της οργής του ήταν τα επικριτικά σχόλια προς την κόρη και τον γαμπρό του, μέσω Twitter, μετά την ανακοίνωση της γέννησης του τέταρτου παιδιού τους.

Μόλις ο τούρκος πρόεδρος έμαθε τα... νέα, προχώρησε σε δημόσια δέσμευση ότι θα λάβει μέτρα εναντίον πλατφορμών κοινωνικών μέσων.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πρόκειται να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση του αυστηρού ελέγχου αυτών των πλατφορμών, τόνισε ο ίδιος μιλώντας κατά τη συνεδρίαση των περιφερειακών αρχηγών του κόμματός του μέσω τηλεδιάσκεψης την 1η Ιουλίου.

«Αυτό το είδος Μέσων δεν ταιριάζει στο έθνος, σε αυτή τη χώρα και ελπίζω να αντιμετωπίσω αυτό το ζήτημα προτού λήξει η νομοθετική περίοδος», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θεσπίσει νομοθεσία που θα αναγκάσει τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να δημιουργήσουν νόμιμη παρουσία στην Τουρκία».