Skip to main content

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην καλύτερη πεντάδα Ευρωπαίων όλων των εποχών στο ΝΒΑ

Οι δύο καλύτερες πεντάδες Ευρωπαίων όλων των εποχών στο NBA επελέγησαν από φιλάθλους του πρωταθλήματος από την Ευρώπη και από μια επιτροπή.

Ακόμη μια διάκριση στη σπουδαία καριέρα του μάζεψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ο «Greek Freak» συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα Ευρωπαίων του ΝΒΑ όλων των εποχών, στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για τα 75 χρόνια του πρωταθλήματος. Εκτός από τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, στην καλύτερη πεντάδα των Ευρωπαίων ψηφίστηκαν ακόμη οι Λούκα Ντόντσιτς, Παού Γκασόλ, Ντιρκ Νοβίτσκι και Τόνι Πάρκερ.

Στο μεταξύ, την δεύτερη καλύτερη πεντάδα Ευρωπαίων όλων των εποχών συγκροτούν οι Νίκολα Γιόκιτς, Τόνι Κούκοτς, Άρβιντας Σαμπόνις, Πέτζα Στογιάκοβιτς και ο αείμνηστος Ντράζεν Πέτροβιτς.

Οι δύο καλύτερες πεντάδες Ευρωπαίων όλων των εποχών στο NBA επελέγησαν από φιλάθλους του πρωταθλήματος από την Ευρώπη και μια επιτροπή που αποτελούνταν -μεταξύ άλλων- από περισσότερα από 40 ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Η ψήφος των φιλάθλων αντιπροσώπευσε το 50% του τελικού αποτελέσματος και η ψήφος της επιτροπής το υπόλοιπο 50%.το έργο μου». «Συγκέντρωσα περισσότερες ψήφους από ό,τι πριν από πέντε χρόνια στον πρώτο γύρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ