Skip to main content

Ο Γκίκας Χαρδούβελης νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

Υπέρ της υποψηφιότητας τάχθηκαν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ο διοικητής της ΕΤΕ και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να λάβει τα σκήπτρα της προεδρίας της Εθνικής Τράπεζας όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του πιστωτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, η απόφαση ήταν εν πολλοίς ομόφωνη, δεδομένου ότι υπέρ της εν λόγω υποψηφιότητας τάχθηκαν, τόσο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που κατέχει ποσοστό άνω του 40% στην ΕΤΕ, όσο και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και το Μέγαρο Μαξίμου. Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε γράψει το newmoney, πέραν του κ. Χαρδούβελη υποψήφιος για την θέση του προέδρου ήταν και ο Άντος Κυριαζής, ο οποίος εργάζεται πολλά χρόνια στην ελβετική EFG του Σπύρου Λάτση.

Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά την έγκριση του SSM, με τις παραπάνω πηγές, ωστόσο, να επισημαίνουν πως πρόκειται για μία τυπική διαδικασία, δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι επόπτες έχουν ήδη δώσει το «πράσινο φως» για το fit and proper των υποψηφίων.

Στο τέλος του μήνα, άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, οι οποίοι θα κληθούν, επίσης, να εγκρίνουν την τοποθέτηση του κ. Χαρδούβελη στη θέση του προέδρου του Δ.Σ.