Skip to main content

Ο οικογενειακός θεσμός στις ΕΔ στη συνάντηση Ευθυμίου - Παναγιωτόπουλου

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και του κατέθεσε προτάσεις σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, συναντήθηκε η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, συνεχίζοντας τις επαφές με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων, προκειμένου να αναδείξει σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς και να καταθέσει τις σχετικές προτάσεις της.

Η βουλευτής είχε μία ενδελεχή συζήτηση με τον Υπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είχε ευήκοα ώτα σε όλα τα ζητήματα που του έθεσε.

«Λαμβάνοντας υπόψιν το δημογραφικό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας, καθώς και τη λήψη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση για τη στήριξη και την ενίσχυση του οικογενειακού θεσμού, θα ήταν εύλογο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσει τη θέσπιση ενιαίου επιδόματος τοκετού τόσο για τις γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ανεξαρτήτως βαθμού, όσο και για τις συζύγους στρατιωτικών», τόνισε η βουλευτής.

Επιπλέον, η βουλευτής συζήτησε με τον Υπουργό το θέμα που έχει προκύψει με τη νυχτερινή αποζημίωση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς από την ψήφιση του άρθρου 127 του Ν.4472/2017 δεν έχει εκδοθεί ακόμη Υπουργική Απόφαση και δεν έχει ενεργοποιηθεί η διάταξη για την καταβολή της, με αποτέλεσμα πολλοί στρατιωτικοί να στρέφονται στη νομική οδό για τη διεκδίκηση των συγκεκριμένων αποζημιώσεων.  

Η Άννα Ευθυμίου ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει με τις άδειες ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι θα ήταν εύλογο να δοθούν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι κατάλληλες διευκρινίσεις, όσον αφορά τις μονάδες της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε όσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την έχουν ανάγκη. Σημείωσε ότι «βρίσκομαι διαρκώς σε επαφή με γονείς στρατιωτικούς, οι οποίοι μου έχουν μεταφέρει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις μονογονεϊκής οικογένειας όπου η μητέρα δεν έχει σε ποιον να αφήσει το παιδί ή οικογένειες όπου ο ένας εκ των δύο συζύγων ανήκει στο ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λείψει από την εργασία του».

Ο Υπουργός έκρινε ρεαλιστικά τα ζητήματα που του έθεσε η βουλευτής, τα οποία και θα επεξεργαστούν σε πρώτη φάση οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.