Skip to main content

Ο Ηλίας Μόσιαλος επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Ο καθηγητής ανέφερε πως «η πανδημία ανέδειξε τα όρια και τις ανεπάρκειες του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του συστήματος υγείας».

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αναγορεύθηκε ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London, Ηλίας Μόσιαλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στην τελετή παρέστη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μίνα Γκάγκα καθώς και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος. Η προσφώνηση πραγματοποιήθηκε από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο.

Η ομιλία του τιμωμένου καθηγητή Ηλία Μόσιαλου είχε τίτλο: «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία». Ο κ. Μόσιαλος στην ομιλία του ανέφερε πως «η πανδημία ανέδειξε τα όρια και τις ανεπάρκειες του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του συστήματος υγείας».

Κατόπιν ο κ. Μόσιαλος ανέπτυξε τις παρεμβάσεις, που πρέπει να στηριχθεί η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Καταλήγοντας τόνισε, «πως το νοσοκομειακό σύστημα της Αθήνας δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και πως στο σημείο αυτό υπάρχουν δύο επιλογές: να συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από χιλιάδες δικαιολογίες ή να κάνουμε τώρα τολμηρά και αποφασιστικά βήματα για να έχουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας».