Skip to main content

Γραμματέας ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχής απαξίωση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

«Ο λύκος αν αλλάζει, δεν αλλάζει το χούι», επεσήμανε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Για συστηματική απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας έκανε λόγο ο Πέτρος Κετικίδης, εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ από τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι «μπούρδες αυτά που εξήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας για αξιολογήσεις των νέων διοικητών νοσοκομείων ανά τρίμηνο».

«Σε ένα τρίμηνο δεν ξέρεις καν πώς λειτουργεί το νοσοκομείο», είπε μιλώντας στον Focus FM, ενώ, παράλληλα, υποστήριξε ότι τις μισές μέρες, που έχουν εφημερίδα το Ιπποκράτειο και το Παπαγεωργίου υπάρχει εφημερία μόνο ενός νοσοκομείου, χωρίς τη συνδρομή του Άγιος Παύλος, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Στις γενικές εφημερίες, όταν είναι μόνο ένα νοσοκομείο σε επιφυλακή, δέχεται περισσότερα από 1.500 άτομα. Εκεί η αναμονή είναι 8 ώρες, δε γίνεται αλλιώς», παραδέχθηκε ο κ.Κετικίδης. Για τα ραντεβού, είπε, ότι «για ένα οφθαλμολογικό περιστατικό μπορούν να φτάσουν ένα εξάμηνο στην αναμονή και άλλο ένα εξάμηνο ή ακόμη και χρόνο για να αντιμετωπιστεί τελικά αν χρειαστεί επέμβαση».

«Ο λύκος αν αλλάζει, δεν αλλάζει το χούι», επεσήμανε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.