Skip to main content

Οι μολότοφ που δεν είδε ο Κυρίτσης και τα ψάρια του Αιγαίου

Δεν είναι μόνον οι νεκροί της Marfin που ξέχασε ο Κυρίτσης. Περισσότεροι από 170 αστυνομικοί κάηκαν από μολότοφ μέσα σε έναν χρόνο

Υποστηρίζει ο Κυρίτσης ότι ήταν λανθασμένη η δήλωσή του, ότι δεν υπάρχουν νεκροί από μολότοφ, λέγοντας ότι άλλα εννοούσε από αυτά που είπε. Ό,τι και να εννοούσε, το γεγονός και μόνο ότι χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένα 24ωρο για να απολογηθεί, και μετά από πλήθος αρνητικών σχολίων από συντρόφους και αντιπάλους, πόσο εύκολα μπορεί να κάνει πιστευτή τη συγγνώμη;

Δεν είναι όμως μόνον οι νεκροί της Marfin που "ξέχασε" ο Κυρίτσης. Περισσότεροι από 170 αστυνομικοί κάηκαν από μολότοφ μέσα σε έναν χρόνο, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Ευστράτιος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, μετά τις "προκλητικές", όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση στην ΕΡΤ, ότι στα 30 χρόνια καριέρας του ως δημοσιογράφος δεν γνωρίζει να έχει πεθάνει κάποιος από μολότοφ.

Ε, και λοιπόν; Αστυνομικοί τραυματίζονται… δεν τραυματίστηκε κάποιος "σύντροφος" για να ανησυχήσει ο κ. Κυρίτσης…

Ο Πάνος Τριγάζης, Συντονιστής Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο: «Πρέπει να βρούμε δρόμους συνεργασίας με την Τουρκία. Τα ψάρια στο Αιγαίο δεν έχουν ούτε ελληνική σημαία ούτε τούρκικη». Σταθεροί στις απόψεις τους ότι "το Αιγαίο ανήκει στα ψάριά του".

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα μήνυσε για δυσφήμιση τον Σαλί Μπερίσα - πρώην πρωθυπουργό, πρώην αρχηγό του κράτους και πρώην ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος. Η μήνυση έγινε εξαιτίας σχολίων του Μπερίσα για τον Ράμα σχετικά με τη συμφωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Ενθουσιασμένος ο σλαβικός Τύπος των Σκοπίων με την απαγόρευση πατριωτικού εμβατηρίου από τον Ευ. Αποστολάκη. Γράφουν, ανιστόρητα μεν, αλλά μας ενδιαφέρει η ουσία:

«Η "Μακεδονία Ξακουστή" είναι ένα εμβατήριο που οι Έλληνες στη Μακεδονία το θεωρούν πατριωτικό και ανεπίσημο ύμνο της περιοχής αυτής. Το τραγουδούν στις παρελάσεις και στις εθνικές εορταστικές εκδηλώσεις. Στο αντικομμουνιστικό εμβατήριο αναφέρονται τα ελληνικά κατορθώματα για την υπαγωγή της Μακεδονίας του Αιγαίου στην Ελλάδα και το διώξιμο των Βουλγάρων που κατέλαβαν την περιοχή κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου».

Ανακάλεσε ομόφωνα την απόφαση ανέγερσης του 9ώροφου κτηρίου που "έκρυβε" την Ακρόπολη, στο Κουκάκι, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο -ΚΑΣ- που πήρε το ίδιο στις 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Τι ξέχασε όμως το ΚΑΣ να μας πει… Την ανάκληση την προκάλεσε ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και απεκάλυπτε το σκάνδαλο. Την απόφαση που πήρε όμως το ΚΑΣ αρχικά, για ανέγερση του κτιρίου, με πιο σκεπτικό την πήρε; Δεν πρέπει να το μάθουμε αυτό;

Αντιδράσεις πυροδότησαν δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος υποστήριξε ότι ο δικτάτορας της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι "έκανε μερικά θετικά πράγματα" επί των ημερών του καθεστώτος του πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν πιστεύω ότι και οι εδώ "προοδευτικοί" αντέδρασαν στις δηλώσεις του Ταγιάνι, επειδή γνωρίζουν ασφαλώς την εκτίμηση που είχε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στον Μουσολίνι, φέρνοντας στην Αθήνα για διαλέξεις τον θεωρητικό του Συντεχνιακού Κράτους, Καρλ Αλμπέρτο Γκριλεντσόνι, αλλά και την ενθουσιώδη προσφώνηση του Κονδύλη, προς τον Μουσολίνι, σε δεξίωση στην Ρώμη:

Ο Κονδύλης θα εξυμνήσει τον Μουσολίνι «ο οποίος, θέσας εαυτόν ως φραγμός εις το κύμα της καταστροφής και των ουτοπιστικών ιδεών, έσωσε τον κόσμο από το χάος της επανόδου στη βαρβαρότητα [όπου εξωθείτο]». Αυτά, για να εξηγηθεί πώς εννοούν κάποιοι την "πρόοδο".