Skip to main content

Ο κομβικός ρόλος της Πειραιώς στην εξαγορά της Πανγαία από την Invel

Η Τράπεζα ήταν Συντονιστής και Αποκλειστικός Διοργανωτής στη διαδικασία εξαγοράς των μετοχών της Εθνικής Πανγαία από την Invel Real Estate BV

Τον αποκλειστικό ρόλο του Συντονιστή και Αποκλειστικού Διοργανωτή (Global Coordinator και Mandated Lead Arranger) είχε η Τράπεζα Πειραιώς στη χρηματοδότηση για την εξαγορά μετοχών της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ, από την Invel Real Estate BV.

Η εξαγορά των μετοχών χρηματοδοτήθηκε εν μέρει μέσω ενός Κοινοπρακτικού Δανείου (Syndicated Term Loan Facility) ύψους €159.727.010 στο οποίο συμμετείχαν εκτός από την Τράπεζα Πειραιώς, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD), η Astro Bank καθώς και η Ελληνική Τράπεζα.

Η Πειραιώς σημειώνει ότι η Invel στο πλαίσιο της εξαγοράς έλαβε τη στήριξη μεγάλων θεσμικών επενδυτών, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας ιδιωτικής εταιρίας επενδύσεων Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η εξαγορά των μετοχών πραγματοποιήθηκε μέσω της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ενώ επιπλέον η Τράπεζα ανέλαβε τη Θεματοφυλακή καθώς και τον ρόλο της Τράπεζας Λογαριασμών.

Η Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, επικεφαλής της Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε σχετικά: «Η συγκεκριμένη συναλλαγή επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις, υποστηρίζοντας σημαντικές συναλλαγές διεθνούς ενδιαφέροντος. Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά ακινήτων και κατ’ επέκταση στις μακροπρόθεσμες επενδυτικές προοπτικές της χώρας. Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικονομία, εκμεταλλευόμενη τα υψηλά επίπεδα ρευστότητας και τη βαθιά τεχνογνωσία του ανθρωπίνου δυναμικού της σε σύνθετες εγχώριες και διεθνείς συναλλαγές».