Skip to main content

Ο Κώστας Γκιουλέκας από τα φαβορί στον πρώτο ανασχηματισμό Μητσοτάκη

Ο Κ. Γκιουλέκας είναι από τους πιο κινητικούς βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, έχει κοινοβουλευτικό χαρτοφυλάκιο και είναι στα υπόψη του Μαξίμου.

-Η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ αν και αναμενόμενη, πλην όμως πηγαίνει αρκετά μακριά, μέσα στον Οκτώβριο. Στις εκλογές αυτές εκτός από τους νέους επικεφαλής των νομαρχιακών οργανώσεων (αλλάζουν όνομα) και των τοπικών οργανώσεων θα εκλεγούν και οι σύνεδροι, με το συνέδριο της ΝΔ να προετοιμάζεται για κάποια στιγμή μέσα στο Δεκέμβριο. Όλα πάντως είναι ρευστά, διότι και αλλαγές έχουν γίνει και χρόνος για να αφομοιωθούν δεν υπάρχει. Η κυρίαρχη, που αφορά στη Θεσσαλονίκη είναι η συγχώνευση των τριών ΝΟΔΕ ανατολικού, κεντρικού και δυτικού τομέα σε μία Α' Θεσσαλονίκης. Με δεδομένο ότι ανοιχτές κομματικές συγκεντρώσεις δεν προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, φαίνεται πως ο κορωνοϊός και η πορεία του είναι αυτή που θα καθορίσει τις αλλαγές στον «γαλάζιο» κομματικό μηχανισμό. Μην φανεί σε κανέναν περίεργο να μετατεθούν όλα για ένα χρόνο μετά...

-Με... όχημα εκατοντάδες επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Νυφούδης, βρήκε ένα ισχυρό βήμα, για τη ρηξικέλευθη πρότασή του προς την κυβέρνηση ως προς τη (μη) λειτουργία των επιχειρήσεων. Ο κ. Νυφούδης είναι επιτυχημένος στον επαγγελματικό του χώρο και είναι άλλωστε ένας προνομιακός χώρος για να προωθήσει και τις πολιτικές του βλέψεις. Τις οποίες δεν παρέλειψε πάντως να καλλιεργεί, καθώς λαμβάνει θέση σε πολλά ζητήματα της επικαιρότητας. Πρώην βουλευτής του Ποταμιού έχει μπροστά του την αναγκαία διερεύνηση για την εξεύρεση σταθερής πολιτικής στέγης.

Κώστας Γκιουλέκας φέρεται ως φαβορί για την κατάληψη θέσης στον κυβερνητικό μηχανισμό στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σε ποιο υπουργείο είναι ένα ερώτημα, όπως άλλωστε και η θέση. Πάντως, είναι από τους πιο κινητικούς βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, έχει κοινοβουλευτικό χαρτοφυλάκιο (Άμυνας και Εξωτερικών Θεμάτων) και είναι στα υπόψη του Μεγάρου Μαξίμου. Κι επειδή ο Σταύρος Καλαφάτης αναμένεται να παραμείνει στη θέση του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, οι επιλογές για υπουργοποίηση ή υφυπουργοποίηση Θεσσαλονικιών βουλευτών δεν είναι πολλές, όπως λένε οι πληροφορίες από την Αθήνα. Ο κ. Γκιουλέκας άλλωστε έχει και προηγούμενη εμπειρία από το υπουργείο Παιδείας...

-Τριάντα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, που διοργάνωσε ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Μεταξύ τους τα ηχηρά ονόματα της προέδρου της Κομισιόν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κορωνοϊός δεν εμποδίζει τον κ. Τζιτζικώστα να χτίζει το ευρωπαϊκό του προφίλ. Το αντίθετο μάλιστα. Μπορεί να μη βρίσκεται τόσο συχνά στις Βρυξέλλες, όμως το «τρέχει» το πράγμα μια χαρά κι από τη Θεσσαλονίκη.