Skip to main content

Ο Κουτσούμπας ενημερώθηκε για την κατασκευή μνημείου για τον Ν. Καπετανίδη στη Θεσσαλονίκη

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε στον Περισσό με αντιπροσωπεία του σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» - Όσα αναφέρθηκαν από τις δύο πλευρές.

Με αντιπροσωπεία του σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», αποτελούμενη από τον πρόεδρο του σωματείου Γ. Γεωργιάδη, τον γενικό του γραμματέα Β. Σιδηρόπουλο και τον Κ. Καπετανίδη συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στον Περισσό.

Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα η Ρούλα Ελευθεριάδου, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου ΚΟΠΑ (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών).

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου Δράσης -με σκοπό τη διάσωση της μνήμης του μάρτυρα του ποντιακού ελληνισμού Νίκου Καπετανίδη που κρεμάστηκε στην Αμάσεια του Πόντου το 1921- ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα «για τη συμβολή του Σωματείου στην ανακήρυξη της 21ης Σεπτεμβρίου ως «ημέρα μνήμης δημοσιογραφίας - Νίκος Καπετανίδης», στην κατασκευή μνημείου για τον Νίκο Καπετανίδη, στο υπό διαμόρφωση μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, στη δυτική Θεσσαλονίκη, και συνολικά για τις δράσεις και το πολιτιστικό του έργο».

Ακόμα, ο Κώστας Καπετανίδης δώρισε στον Δημήτρη Κουτσούμπα το βιβλίο «Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού από την πένα του Νίκου Καπετανίδη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι «το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους στη σημαντική υπόθεση της ανάδειξης της ζωής και του έργου του πρωτοπόρου αγωνιστή και μάρτυρα του Ποντιακού Ελληνισμού Ν. Καπετανίδη και πως θα συμβάλλει με πολύμορφες ενέργειες και παρεμβάσεις στο έργο του Σωματείου».

Δείτε φωτογραφίες: