Skip to main content

Ο Μητράκας νέος πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

Ο περιφερειακός σύμβουλος εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής και παράλληλα είναι εντεταλμένος σε θέματα Επιχειρηματικότητας

Ο Θόδωρος Μητράκας είναι ο νέος πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, μετά την παραίτηση για προσωπικούς λόγους του Κώστα Πάλλα.

Ο κ. Μητράκας είναι νεοεκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, και θα αναλάβει την προεδρία της Μητροπολιτικής Επιτροπής, όπως προέκυψε από τις εκλογές στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.

Ο κ. Μητράκας είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης και από τους στενούς συνεργάτες του περιφερειάρχη, καθώς διατέλεσε και άμισθος σύμβουλός του στην προηγούμενη θητεία του στην Περιφέρεια.

Έχει συνεργαστεί με τον  Απόστολο Τζιτζικώστα τόσο σε πολιτικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ο περιφερειάρχης, τον Φεβρουάριο του 2018, όρισε τον Θόδωρο Μητράκα σύμβουλό του, για θέματα της Κοινωνίας των Πολιτών, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του, με εργαλείο τις εμπειρίες του από τον ιδιωτικό τομέα και από την λειτουργία των ευρωπαϊκών αγορών και κοινωνιών και η συνεργασία συνεχίστηκε με τον κ. Μητράκα υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2019. Από σήμερα, εκτός από εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, θα βρίσκεται και στο τιμόνι της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητράκας γεννήθηκε το 1976 και η καταγωγή του είναι κατά το ήμισυ Σαρακατσάνος και κατά το έτερο ήμισυ είναι από την Θράκη. Φοίτησε στο Τμήμα Χημείας, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του ΑΠΘ και έχει υπάρξει αθλητής καλαθοσφαίρισης και ΤaeΚwonDo. Η επαγγελματική του διαδρομή ήταν αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, ως διευθυντικό στέλεχος, εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ηγεσία, την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα. Έχει συμμετάσχει, ως ενεργό μέλος, στο Δ.Σ. Φοιτητών του Τμήματος Χημείας Α.Π.Θ., έχει υπάρξει μέλος της Συγκλήτου του Α.Π.Θ., μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης ΤaeKwonDo Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ), αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας TaeKwonDo (ΕΛΟΤ), όπως και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Θρακών Φοιτητών Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει γραμματέας Οργανωτικού Νέας Δημοκρατίας Βορείου Ελλάδος και αυτή τη στιγμή κατέχει την θέση του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα έχει εκτελέσει ανάλογα καθήκοντα και στο παρελθόν καθώς είναι η δεύτερη θητεία του στην θέση του προέδρου Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας.