Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

NESCAFÉ: «ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» - ΖΩΗ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Ο καφές Nescafé είναι παρών για να μας δίνει ώθηση σε κάθε σημαντική στιγμή, σε κάθε συναρπαστική συζήτηση, σε κάθε νέα ημέρα που ανατέλλει

Ποιος είναι ο αγαπημένος στιγμιαίος καφές που υπάρχει σε όλα τα σπίτια; Μα, φυσικά, ο καφές Nescafé.

O αγαπημένος μας καφές είναι ακόμη πιο ξεχωριστός καθώς μπορεί να καταναλωθεί, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με δύο διαφορετικούς τρόπους – τον ζεστό και τον κρύο καφέ.

Έτσι, ο καφές Nescafé είναι παρών σε κάθε σημαντική στιγμή, σε κάθε συναρπαστική συζήτηση και σε κάθε νέα ημέρα που ανατέλλει, για να δίνει ώθηση σε όλους να απολαμβάνουν τη ζωή.

Μετράει να προσπαθείς για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό

Ο καφές Nescafé ξέρει καλά ότι μετράει να προσπαθείς για ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό. Μερικές φορές όμως, δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Γι΄αυτό κι εμείς σου προτείνουμε να ξεκινήσεις από την αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια: τον καφέ σου.

Ξεκίνα λοιπόν με τον καφέ σου και γίνε κι εσύ αρωγός στην προσπάθεια μας «Με Σεβασμό για το Μέλλον»…γιατί μετράει να προσπαθείς για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό!

Η δράση

Ο καφές Nescafé εγκαινιάζει την πρωτοβουλία «Με Σεβασμό για το Μέλλον» με 1ο πυλώνα δράσης το περιβάλλον και την ανάπτυξη δράσεων για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που στην έναρξή του εστιάζει στη μείωση της ρύπανσης από τα πλαστικά μιας χρήσης μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, στην απομάκρυνση και στην ορθή διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση εναλλακτικών επιλογών, φιλικών προς το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που καινοτομούν στον τομέα τους όπως η Εναλεία.

Η ομάδα της Εναλεία ξεκίνησε το 2016, με στόχο την κατάρτιση της νεολαίας στον τομέα της αλιείας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση ότι το επάγγελμα της αλιείας θα επιβιώσει στο μέλλον, αλλά παράλληλα και τη παροχή υψηλής ποιότητας, φιλικής προς το περιβάλλον και ηθικής εκπαίδευσης στους πολίτες.Πιο συγκεκριμένα ο καφές Nescafé και η Εναλεία συνεργάζονται:

To πρόγραμμα «Mediterranean Cleanup»

Για την απομάκρυνση θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από τον Θερμαϊκό Κόλπο σε συνεργασία με επαγγελματίες αλιείς και τη συμβολή 6 αλιευτικών σκαφών.

Τα πλαστικά που συλλέγονται επιστρέφουν στο λιμάνι και στην συνέχεια ενσωματώνονται στην κυκλική οικονομία.

Η ενέργεια έχει ξεκινήσει από αρχές Απριλίου 2021 στην περιοχή του Θερμαϊκού και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Μαρτίου 2022.

Χρήστος Αλεβίζος, Business Executive Officer Coffees, Nestle, αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία του καφέ Nescafι επισημαίνει: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το πρόγραμμα «Με Σεβασμό για το Μέλλον», του καφέ Nescafé. Το όραμά μας είναι να είμαστε οδηγός, κι ένα ζωντανό παράδειγμα, στην κατηγορία του καφέ αλλά και πέρα από αυτή, για έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό. Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μακρά πορεία που απαιτεί δέσμευση, συνεχή προσπάθεια και συνεργασία. Γι’ αυτό και ξεκινάμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τρεις εξαιρετικές ομάδες, με τις οποίες μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Θέλουμε να ενισχύσουμε την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των συνεργατών μας και να επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής της δράσης τους, κάνοντας ουσιαστική διαφορά». 

Ο Λευτέρης Αραπάκης, Συνιδρυτής της Εναλείας, αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον καφέ Nescafι για την προστασία του Θερμαϊκού από τα υποθαλάσσια πλαστικά απορρίμματα. Μαζί και με τις αλιευτικές κοινότητες θα μπορέσουμε να συλλέξουμε πλαστικό από τη θάλασσα και να αναδείξουμε βιώσιμες λύσεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

Μετράει να προσπαθείς για ένα μέλλον με λιγότερο πλαστικό. Ξεκίνα με τον καφέ σου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ