Skip to main content

Ο νονός της «Βόρειας Μακεδονίας» και το κοινό μέτωπο Άγκυρας - Σκοπίων

Το ιλιγγιώδες παγκόσμιο χρέος, η στοίχιση Άγκυρας-Σκοπίων, ο τουρκόφρων Τύπος της Θράκης και η αλβανική γλώσσα στην πΓΔΜ.

Βρέθηκε ο νονός της Βόρειας Μακεδονίας, αποκαλύπτει ο σκοπιανός Τύπος. Το 1996, ο αρχηγός της Ένωσης Ρομά στην πΓΔΜ, Αμντί Μπαϊράμ, είχε ένα όραμα για το όνομα της χώρας και αυτό ήταν το "Βόρεια Μακεδονία". Γι’ αυτό το "όραμα", που το έκρυβε επί 23 χρόνια, μίλησε στην παραδοσιακή συνάντηση των Ρομά με την ευκαιρία του νέου έτους.

Είπε ότι η συντομογραφία της "Ένωσης Ρομά Μακεδονίας" είναι ίδια με τη "Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας" (σ.σ.: η συντομογραφία της "Ένωσης Ρομά Μακεδονίας" στα σλαβικά είναι СРМ (С= Сојуз- Σογιούζ - ένωση) και η συντομογραφία στη "Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι ίδια, δηλαδή СРМ (С= Северна- βόρεια).

Βέβαια, έκανε την μαϊμουνιά, να τοποθετήσει την Βόρεια πριν από τη… Δημοκρατία! Αλλά αυτό είναι πταίσμα εμπρός στα κακουργήματα που συνέβησαν.

Τι έγραψε εχθές η voria.gr; Ότι δεν απογαλακτίζονται τα Σκόπια από την Τουρκία. Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ επισκέφθηκε την Τουρκία για τριήμερο ταξίδι, και επανέλαβε την πλήρη στοίχιση των Σκοπίων με την Τουρκία «στον σημαντικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας και έχουμε την βούληση στο πλαίσιο των διεθνών και νομικών υποχρεώσεών μας να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε την Τουρκία», είπε.

Στοίχιση κατά των Κούρδων, δηλαδή, επειδή αυτούς θεωρεί τρομοκράτες η Τουρκία. Για απόδοση δικαιοσύνης όμως, τόσο ο Ευ. Βενιζέλος, όσο και Δ. Αβραμόπουλος, στις συναντήσεις τους με τους Τούρκους ομολόγους, τα ίδια είχαν πει [καταφερόμενοι μάλιστα κατά του Άσαντ, απομακρύνοντας την Ελλάδα από την μελλοντική Συρία και τους Ελληνορθόδοξους Σύρους].

Διαφορετική θα ήταν η σημασία, αν διευκρίνιζαν, ότι μιλούν για την τρομοκρατία του ISIS. Με την γενικόλογη αναφορά, έβαλαν και τους Κούρδους μέσα στους τρομοκράτες.

Πόση αθλιότητα στον τουρκόφρονα Τύπο της Θράκης; Ανέφεραν ότι με την αποχώρηση του Καμμένου από το ΥΠΕΘΑ, ο Τσίπρας θα τα βρει με τον Ερντογάν. Και στο κείμενο έβαλαν φωτογραφία του Τσίπρα, να κρατά στο χέρι… λευκή σημαία! Δείχνουν πώς θέλουν την Ελλάδα απέναντι τους. Με υψωμένη την λευκή σημαία της παράδοσης…

Υπάρχουν και αναφορές για επιλογή "αλά Τούρκα" από την Ελλάδα, καθώς όπως είναι γνωστό και στην Τουρκία ο υπουργός Άμυνας για πρώτη φορά διορίστηκε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χουλουσί Ακάρ και ίσως αυτό ευκολύνει τον διάλογο καθώς όπως αναφέρεται, θα μιλούν την ίδια "γλώσσα".

Άρχισε το "μπέρδεμα" στα Σκόπια: Ο υπουργός Οικονομίας, Κρεσνίκ Μπεκτέσι, μίλησε στους δημοσιογράφους στην αλβανική γλώσσα. Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις τους, και ρώτησαν τον υπουργό ποια είναι η επίσημη γλώσσα στη "Μακεδονία".

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η αλβανική γλώσσα είναι επίσημη γλώσσα και ότι επίσημες γλώσσες και ισότιμες με τη "μακεδονική", είναι η αλβανική γλώσσα, δεδομένου ότι πάνω από το 20% των κατοίκων μιλούν αλβανικά και ότι ο νόμος έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όλοι …χρωστάνε. Το παγκόσμιο χρέος πλησιάζει το ρεκόρ των 244 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι περισσότερο από τρεις φορές το μέγεθος της παγκόσμιας οικονομίας. Τα στοιχεία είναι του Bloomgerg από ανάλυση του Іnѕtіtutе оf Іntеrnаtіоnаl Fіnаnсе. Για να παρηγοριόμαστε.