Skip to main content

Ο ΟΑΣΘ μετέφερε εθελοντές σε δράση καθαρισμού στον δήμο Θερμαϊκού

Ο Οργανισμός διέθεσε λεωφορείο για τη μεταφορά εθελοντών οι οποίοι καθάρισαν δέκα χιλιόμετρα μεταξύ Νέας Μηχανιώνας και Επανομής.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΟΑΣΘ στο αίτημα της ομάδας εθελοντών «Save your Hood» Thermaikou & Thessalonikis, οι οποίοι ζήτησαν τη συνδρομή του ΟΑΣΘ σε δράση καθαρισμού στον Δήμο Θερμαϊκού.

Ο Οργανισμός διέθεσε λεωφορείο για τη μεταφορά εθελοντών οι οποίοι καθάρισαν δέκα χιλιόμετρα μεταξύ Νέας Μηχανιώνας και Επανομής. Με τη συνδρομή του ΟΑΣΘ μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο 28 εθελοντές, οι οποίοι περισυνέλλεξαν 45.000 λίτρα σκουπιδιών, αφήνοντας πίσω τους έναν δρόμο 10 χιλιομέτρων σχεδόν πεντακάθαρο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 20 Μαρτίου, που ήταν Διεθνής Ημέρα Γης, Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας και Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της δράσης Βαγγέλη Μίχο, η συγκεκριμένη μέρα επιλέχθηκε προκειμένου οι εθελοντές να αφηγηθούν το όνειρό τους για τη Γη, απαλλαγμένη από τα σκουπίδια, με την ευτυχία να επιστρέφει στην καθημερινότητα όλων.

Τους τελευταίους 15 μήνες οι εθελοντές της ομάδας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 δράσεις καθαρισμού σε παραλίες, υγροτόπους, ρέματα, παράνομες χωματερές, πάρκα, δρόμους και πλατείες και έχουν συλλέξει περισσότερα από 800.000 λίτρα σκουπιδιών, αριθμός ο οποίος μεταφράζεται σε χιλιάδες σακούλες με απορρίμματα.

«Ευχαριστούμε όλους τους συμπαραστάτες μας και τον ΟΑΣΘ που μας μετέφερε», δηλώνει ο κ. Μίχος.

«Ο ΟΑΣΘ, ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, συνδράμει στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Η Γη είναι το σπίτι μας και είναι χρέος μας να το προστατεύσουμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον», σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.