Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον πρώην καλαθοσφαιριστή Άρη και Ολυμπιακού Βασίλη Χρηστίδη

Ο Δικέφαλος απέκτησε τον Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος μετά τους Βαγγέλη Μαργαρίτη, Τζέιλεν Χαντς θα βάλει υπογραφή σε μονοετούς διάρκειας συμβόλαιο

Την τρίτη μεταγραφική κίνηση, ενόψει των υποχρεώσεων του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Αφορά στη απόκτηση του Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος -μετά τους Βαγγέλη Μαργαρίτη, Τζέιλεν Χαντς- θα βάλει υπογραφή σε μονοετούς διάρκειας συμβόλαιο με τον Δικέφαλο.

Οι «ασπρόμαυροι» γνωστοποίησαν το γεγονός, αναφέροντας: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον διεθνή Έλληνα καλαθοσφαιριστή Βασίλη Χρηστίδη για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ, έρχεται στην ομάδα μας για να ενισχύσει την front line με το ταλέντο, το κίνητρο και τις φιλοδοξίες του, στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Καλωσορίζουμε τον Βασίλη Χρηστίδη στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Ο Βασίλης Χρηστίδης γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1998 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ύψος 2μ.08 και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ /σέντερ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Έχοντας κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2014 με την ομάδα του Μαντουλίδη και αφού αναδείχθηκε MVP των αγώνων, τον Οκτώβριο του 2015, συμφώνησε με τον Άρη. Συνέχισε ωστόσο να αγωνίζεται στον Μαντουλίδη και την επόμενη χρονιά (2016), έχοντας συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, πενταετούς διάρκειας. Τρία χρόνια μετά, το 2019, μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό, με την αναπτυξιακή ομάδα του οποίου, αγωνίστηκε δύο σεζόν στην Α2.

Την σεζόν 2021-22 ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό, αλλά στη διάρκεια της σεζόν μετακινήθηκε ως δανεικός στο Περιστέρι, όπου και ολοκλήρωσε τη χρονιά. Στις 4 συνολικά σεζόν που έπαιξε στην Basket League, ο Χρηστίδης έχει αγωνιστεί σε 66 παιχνίδια (179 πόντοι και 131 ριμπάουντ).

Ο Βασίλης Χρηστίδης έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες (72 συνολικά συμμετοχές). Το 2015 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων, ενώ το 2017 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών που διεξήχθη στην Κρήτη».