Skip to main content

Ο Πολωνός πρωθυπουργός ματαίωσε επίσκεψη στο Ισραήλ λόγω Νετανιάχου

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δεν θα συμμετάσχει αυτή την εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ματαίωσε ένα ταξίδι του στο Ισραήλ έπειτα από σχόλια που φέρεται ότι έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ περί πολωνικής συνέργειας στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δεν θα συμμετάσχει αυτή την εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής των τεσσάρων χωρών της ομάδας του Βίσεγκραντ και πως η Πολωνία θα στείλει, αντί του πρωθυπουργού, τον υπουργό Εξωτερικών Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς.

Ο Μοραβιέτσκι ενημέρωσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την απόφασή του να ματαιώσει την επίσκεψή του στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους σήμερα το απόγευμα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τζοάνα Κοπτσίνσκα.

Η σύνοδος κορυφής των τεσσάρων χωρών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης που αποτελούν την Ομάδα του Βίσεγκραντ πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Ιερουσαλήμ.

Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο του Νετανιάχου, αναφέρεται πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος όταν έκανε τα σχόλια βρισκόταν στη Βαρσοβία για μια υπό την αιγίδα των ΗΠΑ διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή, μεταφέρθηκαν εσφαλμένα από την Jerusalem Post, η οποία δημοσίευσε ένα διορθωμένο ρεπορτάζ.

Η πρεσβευτής του Ισραήλ στην Πολωνία Άννα Αζάρι κλήθηκε την Παρασκευή από την πολωνική κυβέρνηση και της ζητήθηκε να αποσαφηνίσει τα σχόλια του Νετανιάχου.

Ο Μοραβιέτσκι δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP ότι η Αζάρι εξήγησε πως ο Νετανιάχου αναφερόταν σε ατομικές περιπτώσεις Πολωνών που συνεργάσθηκαν με τους Ναζί.