Skip to main content

Ο τράπερ Light ανάμεσα στους πέντε που ταυτοποιήθηκαν για τον εκβιασμό του Λαμανίφ

Ταυτοποιήθηκαν σήμερα τα πέντε άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμού του Λαμανίφ - Ανάμεσά τους και ο τράπερ Light.

Πέντε άτομα ταυτοποιήθηκαν συνολικά για τον εκβιασμό του ττράπερ Lamanif, κατά κόσμον Λάμπρο Μανιφάβα, σχετικά με το βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος και διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωση τον Φεβρουάριο του 2021.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 5 για εκβιασμό του Λαμανίφ με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τα πέντε άτομα που ταυτοποιήθηκαν είναι ο Χρήστος Ιωαννίδης, τράπερ γνωστός με το ψευδώνυμο «Light» στην ελληνική μουσική σκηνή.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη και ενδελεχής έρευνα, κατόπιν καταγγελίας του 25χρονου τράπερ για απόπειρα εκβίασης, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση του Νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ταυτοποίησαν τέσσερις ημεδαπoύς και έναν αλλοδαπό ως δράστες.

Εκτός από τον Χρήστο Ιωαννίδη, ταυτοποιήθηκαν επίσης μία 31χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών, δύο 23χρονοι Έλληνες και ένας 26χρονος από τη Βουλγαρία. Σε βάρος των πέντε ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία αναμένεται να υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και να κληθούν οι κατηγορούμενοι για εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διαρροή του βίντεο με σεξουαλικό περιεχομένο, στο οποίο φέρεται να απεικονίζοταν ο τράπερ Λαμανίφ, έλαβε μεγάλη έκταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως ανάμεσα σε μουσικούς του χώρο της ελληνικής τραπ.

Τα ίχνη του 24χρονου μουσικού χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου και μάλιστα για την εξαφάνισή του είχε  συσταθεί ειδική ομάδα από το τμήμα αναζητήσεων της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στελέχη της ειδικής αστυνομικής ομάδας εντόπισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου τον Λαμανίφ μόνο του σε υπαίθριο χώρο της Ανάληψης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και ο 24χρονος είχα μεταβεί τότε προληπτικά στο νοσοκομείο, λόγω της πολυήμερης εξαφάνισής του.