Skip to main content

Ο Σαμαράς ένωσε πέντε υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης

Ορφανός, Ζέρβας, Ταχιάος, Κυριζίδης και Ψωμιάδης στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, με κεντρικό ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά.

Πέντε κεντροδεξιοί υποψήφιοι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης στο «γαλάζιο» σημερινό προσκλητήριο Βαρτζόπουλου, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Γιώργος Ορφανός, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Νίκος Ταχιάος, Μάκης Κυριζίδης και Παναγιώτης Ψωμιάδης (με σειρά χρονικής εμφάνισης) έδωσαν το παρών.

Ο κ. Ζέρβας ήρθε, χαιρέτισε και συνομίλησε με κόσμο, είχε θερμό χαιρετισμό και με τον κ. Σαμαρά και με τον κ. Βαρτζόπουλο και αργότερα έφυγε για ανειλημμένες προεκλογικές υποχρεώσεις.

Το ίδιο και οι κ.κ. Κυριζίδης και Ψωμιάδης, που δεν κάθισαν στην πρώτη σειρά, αλλά προτίμησαν να συνομιλήσουν με τους συγκεντρωμένους και τα στελέχη.

Ο κ. Ορφανός παρέμεινε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, είχε εγκάρδιο χαιρετισμό και συνομιλία με τον κ. Σαμαρά και αυτήκοοι μάρτυρες μάς μετέφεραν την ατάκα του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσου Σπηλιόπουλου, στον κ. Σαμαρά: «Πρόεδρε δεν είναι αυτός ο επίσημος υποψήφιος δήμαρχος». Ατάκα που προκάλεσε άφθονο γέλιο.

Πάντως, οι κ.κ. Ορφανός και Σπηλιόπουλος κάθισαν στην πρώτη θέση του ιδίου μπλοκ καθισμάτων, ενώ δίπλα στον πρόεδρο της Διοικούσας κάθισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Ταχιάος ήρθε από τους τελευταίους, διότι ήταν σε άλλη εκδήλωση. Μάλιστα, αγωνία του Δημήτρη Βαρτζόπουλου ήταν να δώσει το παρών, γι' αυτό και τον πήρε τηλέφωνα για να επιβεβαιώσει την παρουσία του. Η εικόνα της ενότητας «σαμαρικών» και «μητσοτακικών» είναι πολύ σημαντική αυτές τις μέρες...

Έτσι ο κ. Ταχιάος χαιρέτισε στο πάνελ τους κ.κ. Σαμαρά και Βαρτζόπουλο και κάθισε κι αυτός στην πρώτη σειρά.