Skip to main content

Το σχέδιο Τροχαίας και Δήμου κατά της παράνομης στάθμευσης

Από την περασμένη Τρίτη σε εφαρμογή το σχέδιο για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην πόλη - Ποιοι δρόμοι παίρνουν σειρά μετά τη Δωδεκανήσου

Αγώνα για να επανέλθει η ευταξία στην πόλη και να πραγματοποιείται απρόσκοπτα η κυκλοφορία των οχημάτων ξεκίνησαν η Διεύθυνση Τροχαίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Από την περασμένη Τρίτη έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο έχει καταρτιστεί από τις δύο αρχές το προηγούμενο διάστημα.

Η αρχή έγινε την περασμένη Τρίτη από την οδό Δωδεκανήσου, όπου από νωρίς το πρωί άντρες της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας καθάρισαν τον δρόμο από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα.

Η επιχείρηση στην συγκεκριμένη οδό συνεχίζεται, με νέες διαγραμμίσεις ακόμα και κλάδεμα δέντρων για να «απελευθερωθούν» οι πινακίδες.

Σταδιακά, το επόμενο διάστημα Τροχαία και Δήμος θα συνεχίζουν την επιχείρηση κατά των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες.

Μετά τη Δωδεκανήσου, σειρά παίρνουν η οδός Μητροπόλεως, η Βασ. Όλγας, η Ερμού, η Αγ. Δημητρίου και η Κασσάνδρου.

«Υπάρχουν και σε αυτούς τους δρόμους διπλοπαρκαρισμένα που δημιουργούν πρόβλημα. Προχωράμε βήμα – βήμα σε συνεργασία με τον δήμο», επισήμανε, μιλώντας στη Voria.gr ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος.

«Η επιχείρησή μας δεν είναι ένα πυροτέχνημα μόνο στην οδό Δωδεκανήσου, θα συνεχίσουμε να επεμβαίνουμε μέχρι να περάσει στη νοοτροπία του πολίτη ότι δεν θα σταθμεύει παράνομα», υπογράμμισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

Παράλληλα, όμως, με την εφαρμογή του σχεδίου στις αρτηρίες που έχουν πρόβλημα, επιχειρείται να κρατηθούν καθαροί δρόμοι όπως η Τσιμισκή και η Λεωφόρος Νίκης, όπου έχει βελτιωθεί η κυκλοφορία.

Καθημερινά, άντρες της Τροχαίας αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιούν διελεύσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα από τις μπλοκαρισμένες οδούς και όποτε χρειάζεται επεμβαίνουν είτε με βεβαίωση κλήσεων είτε και με γερανό,  που «σηκώνει» τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Προσπάθειες και για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των λεωφορείων

Επόμενο βήμα του Διευθυντή Τροχαίας είναι να κινούνται απρόσκοπτα και τα λεωφορεία στην πόλη. Για τον σκοπό αυτό ο κ. Γέρμανος αναμένεται να έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ προκειμένου να προχωρήσουν σε κοινό σχεδιασμό. «Υπάρχουν ασυνείδητοι οδηγοί που δεν διστάζουν να μπλοκάρουν ακόμα και τα λεωφορεία. Θέλουμε την απρόσκοπτη κίνησή τους και θα παρέμβουμε και εκεί», ανέφερε ο  Διευθυντής Τροχαίας.