Skip to main content

Το ραντεβού του ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους και η παραδοχή του Ζάεφ

Οι προειδοποιήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η συγχαρητήρια επικοινωνία του Ζάεφ με τον Μητσοτάκη και η ένταση στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη ορκιστεί η κυβέρνηση, προαναγγέλλει την κάθοδο του λαού στους δρόμους για να ανατρέψει την πολιτική Μητσοτάκη. Και δεν είναι μόνον αυτή. Από νωρίς ακόμη προειδοποιούν, μαζί και ο εξάδελφος του Τσίπρα, "θα μας βρείτε στους δρόμους". [Ακόμη να καταλάβει το ένα τρίτο του λαού τι σημαίνει Αριστερά;]

Ποιο ειλικρινής είναι ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, απειλώντας μας, με την φράση που αποδίδεται στον Άρη Βελουχιώτη, με "ραντεβού στα γουναράδικα". Κάπου αλλού πρέπει να μας οδηγήσει, μια και το δέρμα των Ελλήνων δεν είναι κατάλληλο για γούνες.

Οι άνθρωποι ζουν ακόμη σε σπηλιές. Κατά την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οι σωματοφύλακές του συνεπλάκησαν με Βόσνιους τελωνειακούς του αεροδρομίου, με αφορμή τις διαδικασίες άφιξης και κατόπιν άρχισαν να σπρώχνουν τους υπαλλήλους. Αμέσως μετά, επέστρεψαν στο αεροπλάνο τους και βγήκαν από αυτό οπλισμένοι.

Στη συγχαρητήρια επικοινωνία με τον Μητσοτάκη, ο Ζάεφ παραδέχθηκε την υπεροχή της Ελλάδας ως περιφερειακού ηγέτη και ως της πιο σταθερής χώρας από όλες τις γειτονικές, αν και δεν την συμπαθούν ιδιαίτερα -είπε-, τόσο η Σερβία, όσο και η Αλβανία, αλλά και η Βουλγαρία, η οποία ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχει τις φιλοδοξίες να είναι περιφερειακός ηγέτης.

Με την ένταση στην ΑΟΖ της Κύπρου να κλιμακώνεται σταδιακά, οι πληροφορίες για την παρουσία τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην περιοχή δυναμίτισαν ακόμα περισσότερο το κλίμα, κάτι που ανάγκασε τα Κατεχόμενα να προβούν, διά στόματος του "υπουργού μεταφορών και συγκοινωνιών". Ειδικότερα, ο Τολγκά Ατακάν δήλωσε πως «δεν είναι εξοπλισμένα με όπλα τα μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη που υπερίπτανται του εναέριου χώρου» του ψευδοκράτους.

Αν η "Βόρεια Μακεδονία" συνεχίσει να σέβεται και να εφαρμόζει τη συμφωνία, η οποία έχει διατάξεις για την οικονομική και πολιτική συνεργασία, τα Σκόπια δεν πρέπει να ανησυχούν για τυχόν προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας του Μητσοτάκη να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του βόρειου γείτονα, είναι το συμπέρασμα έρευνας σκοπιανών ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Μια ομάδα από την αλβανική κοινότητα στις ΗΠΑ, διαμαρτυρήθηκε ενάντια σε αυτό που αποκάλεσαν: εγκαθίδρυση δικτατορίας και μονοκομματικού κράτους στην Αλβανία, κατηγορώντας ως εμπνευστή τον μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος. Οι διοργανωτές ζήτησαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να βγάλει την Αλβανία από το χάος που έχει εισέλθει, με τη διαφθορά, την κλοπή ψήφων, την έλλειψη ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρωτοποριακή η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, να σταματήσει τις "κοπάνες" των δημοσίων υπαλλήλων. Αντί για τοποθέτηση κάρτας κατά την είσοδο, με αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα διαπιστώνεται τώρα εάν οι υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών προσέρχονται στην εργασία τους, ή αν κτυπούν την κάρτα τους άλλοι, από "συναδελφική αλληλεγγύη".