Skip to main content

Ο στρατός του Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Πυροβολικό, άρματα μάχης και το πεζικό βρίσκονται στα σύνορα και πραγματοποιούν επιθέσεις - Η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ τίμημα, λέει ο Νετανιάχου

Χερσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή της Γάζας, προκειμένου να εξουδετερώσει τους θύλακες των δυνάμεων της Χαμάς ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα ο ισραηλινός στρατός.

Πυροβολικό, άρματα μάχης και το πεζικό βρίσκονται στα σύνορα και πραγματοποιούν επιθέσεις, σύμφωνα με δημοσιογράφο του ισραηλινού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan 11.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει στον παλαιστινιακό θύλακα.

Νετανιάχου: Η επιχείρηση θα συνεχιστεί

«Είπα ότι θα απαιτήσουμε βαρύ τίμημα από τη Χαμάς» δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγο μετά την ανακοίνωση του IDF. «Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με μεγάλη ένταση. Αυτή δεν είναι η τελευταία λέξη και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται».

Περισσότερες από 150 αεροπορικές επιθέσεις

Καθώς το Ισραήλ πραγματοποιεί εκτεταμένο βομβαρδισμό σε όλη τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Χαμάς ισχυρίζονται ότι πάνω από 150 ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία λεπτά, όπως μεταδίδει το in.gr.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις είναι τώρα 109.

Στα σύνορα επίγειες δυνάμεις

Επίγεια στρατεύματα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στα σύνορα με τον θύλακα την Πέμπτη, με εκπρόσωπο του IDF να επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν «διάφορα στάδια προετοιμασίας επιχειρήσεων εδάφους».

Ο ισραηλινός επιτελάρχης αντιστράτηγος Αβίβ Κοχάβι είχε ήδη ετοιμάσει σχέδιο χερσαίας επέμβασης στη Γάζα και περίμενε την έγκριση από την κυβέρνηση, όπως και έγινε.