Skip to main content

Ο Τεμόν ΑΕΚ έτρεξε 255 και 215 χλμ τιμώντας τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο υπεραθλητής Γιώργος Ζαχαριάδης φορούσε φανέλα με μηνύματα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, και στον τερματισμό του κρατούσε στα χέρια αμάραντα.

Για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων έτρεξε ο υπεραθλητής Γιώργος Ζαχαριάδης, γνωστός και ως Τεμόν ΑΕΚ, σε δυο μεγάλους αγώνες δρόμου, τιμώντας τους προγόνους του και όλα τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Όπως μεταδίδει το «pontos-news», και στους δύο αγώνες φορούσε φανέλα με μηνύματα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, και στον τερματισμό του κρατούσε στα χέρια αμάραντα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαριάδης συμμετείχε στον 8ο Δόλιχο Αγώνα Δρόμου από τις 19 έως τις 21 Απριλίου καλύπτοντας απόσταση 255 χλμ (από τους Δελφούς μέχρι την Αρχαία Ολυμπία), και στον 20ό Ευχίδειο Άθλο στις 10 και 11 Μαΐου τρέχοντας 215 χλμ (από τους Δελφούς έως τις Πλαταιές).

«Είναι ιδιαίτερη και μεγάλη τιμή για μένα να τρέχω στους δρόμους της Ελλάδας φορώντας τη φανέλα με την οποία στέλνω το μήνυμα "353.000 ψυχές περιμένουν δικαίωση". Στους δρόμους πέθαναν οι πρόγονοί μας και από τους δρόμους τους τιμώ, διανύοντας όσα χιλιόμετρα μπορώ, κρατώντας πάντα το λουλούδι των Ποντίων, το αμάραντο, κάνοντας ένα ευλαβικό μνημόσυνο για τα άταφα κόκαλα των προγόνων μας, ένα κερί για τις 353.000 ψυχές» δήλωσε ο αθλητής στο «pontos-news».