Skip to main content

«Ο Θερμαϊκός είναι το φυσικό στούντιο του Χόλιγουντ»

Η στοχευμένη επιλογή Τσίπρα για το Στρεμπενιώτη λόγω των... ροζ δήμων, το «όργωμα» Τζιτζικώστα και η ατάκα Τσαμασλή για την ταινία με τον Μπαντέρας

-Συνειδητή η επιλογή του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη για την εκδήλωση και την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη, αύριο Δευτέρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν επέλεξε τυχαία τον χώρο της ομιλίας του, καθώς είχε δώσει σαφή οδηγία για την εξεύρεση χώρου αποκλειστικά στη δυτική Θεσσαλονίκη, ώστε να ανταποδώσει την ψήφο των πολιτών των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Εκεί άλλωστε στις τελευταίες εκλογές πήρε τα υψηλότερα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ με τους τρεις στους τέσσερις δήμους να βάφονται «ροζ». Αν κάποιος εξαιρέσει τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ο οποίος οριακά (για λιγότερες από 200 ψήφους) βάφηκε «γαλάζιος», στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών, ο κ. Τσίπρας σε αντίθεση με τις περισσότερες περιοχές της χώρας είχε την... τιμητική του. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στους τρεις αυτούς δήμους ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα, με το ποσοστό στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης να φτάνει στο 37,37%, στον δήμο Παύλου Μελά στο 34,93% και στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, όπου θα γίνει και η εκδήλωση, 33%.

-Οργώνει τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Τζιτζικώστας θέλει να έχει προσωπική εικόνα της πορείας των έργων που κατασκευάζει σε κάθε περιοχή η Περιφέρεια και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει καλύψει και τους έξι (εκτός Θεσσαλονίκης) νομούς. Δεν χάνει μάλιστα την ευκαιρία όταν τον ρωτούν οι δημοσιογράφοι περί εκ νέου διεκδίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2023 να το επιβεβαιώνει, κόβοντας τα... φτερά διάφορων επίδοξων υποψήφιων περιφερειαρχών.

-«Ο Θερμαϊκός είναι το φυσικό στούντιο του Χόλιγουντ». Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, έγραψε με την ατάκα του επ' αφορμή των γυρισμάτων της ταινίας «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας. Κινηματογραφικά (τεχνητά) στούντιο η Θέρμη; Φυσικά ο Θερμαϊκός... Η πρώτη μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή στη Θεσσαλονίκη κινητοποίησε τους πάντες και έγινε αντικείμενο συζήτησης παντού. Δείγμα της σπουδαιότητας του εγχειρήματος, την οποία δεν καταλαβαίνουν μόνο όσοι δεν θέλουν να την καταλάβουν.

-Σήκωσαν μανίκια οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης αν κρίνουμε από τα θέματα που έρχονται στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο. Ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, Δημήτρης Μήτρου, έδωσε μια εικόνα του τι έρχεται σε έργα ανάπλασης και υποδομών το επόμενο διάστημα στην πόλη: έτοιμες οι προτάσεις στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της Αριστοτέλους, νέο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ανάπλαση περιοχής Ιπποκράτειου νοσοκομείου, αναπλάσεις στη Β' κοινότητα, πάρκινγκ, έργα σε δρόμους της Γ' κοινότητας και διήμερη ασφαλτόστρωση στην οδό Αν. Θράκης (Δ' κοινότητα). Δεν τα λες και λίγα...