Skip to main content

Τα θερμά λόγια του Τραμπ και το κινεζικό μπλόκο στο «μακεδονικός»

Τα χημικά των Βουλγάρων αστυνομικών, η ναυτική επιχείρηση «Σοφία», η «αλληλεγγύη» της ΕΕ στο προσφυγικό και τα προβλήματα της Συμφωνία τω Πρεσπών

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος "Μακεδονικός" σε προϊόντα χωρίς την άδεια των Σλάβων των Σκοπίων, λένε οι Κινέζοι. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα από τη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώθηκαν.

Τυπικά, οι Κινέζοι υποστηρίζουν, ότι αφού Μακεδόνες είναι οι Σκοπιανοί, με τις υπογραφές Τσίπρα-Κοτζιά, οι Έλληνες δεν δικαιούνται στην χρήση του όρου Μακεδονικός/ή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερηφανεύεται για την Συμφωνία που ευνοεί αποκλειστικά και μόνο τους Σκοπιανούς. Αντιστροφή σκέψης.

Σε "μπούμερανγκ" εκτυλίχθηκε η προσπάθεια Βουλγάρων αστυνομικών να απομακρύνουν διαδηλωτές έξω από τη Βουλή της με τη χρήση χημικών. Εξ αιτίας του αέρα που επικρατούσε έξω από τη βουλγαρική Βουλή τα χημικά αντί να πάνε προς τους διαδηλωτές, "στράφηκαν" προς τους αστυνομικούς που δεν φορούσαν τις ειδικές μάσκες.

Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν πρωτόγνωρες με αστυνομικούς να εγκαταλείπουν το μπλόκο που είχαν σχηματίσει, καθώς προσπαθούσαν να συνέλθουν από το ψέκασμα που μόλις είχαν δεχτεί. Για να μην επαναληφθεί το περιστατικό, πρέπει σε κάθε διμοιρία των ΜΑΤ να προστεθεί και ένας μετεωρολόγος, να ενημερώνει για την κατεύθυνση του αέρα.

Ο Τραμπ, διοργάνωσε τελετή στον Λευκό Οίκο, με αφορμή τον εορτασμό από την Ομογένεια, της επετείου της 25ης Μαρτίου. Μετά τον θερμό λόγο υπέρ της Ελλάδας, μιλώντας με ορισμένους εκ των παριστάμενων είπε «θέλουν όλοι να γίνουν Έλληνες, το ξέρετε»;

Αυτό θέλει διευκρίνιση. Έλληνες, αλλά σαν ποιους; Σαν τον Καρανίκα ή τον Κυρίτση; Ή σαν τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Μίκη Θεοδωράκη, που ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν όχλο, κατάπτυστους, ακροδεξιούς, περιθωριοποιημένους;

Η ευρωπαϊκή, ναυτική επιχείρηση "Σοφία", που δημιουργήθηκε το 2015 για την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών στη Μεσόγειο, ενδέχεται να τερματιστεί την 31η Μαρτίου εξαιτίας της ασυμφωνίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, προειδοποίησε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ποια είναι η ασυμφωνία; Ότι δεν συμφωνούν με την δίκαιη πρόταση της ιταλικής κυβέρνησης, να αλλάξει η εντολή της επιχείρησης, προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα, θα κατανέμονται μεταξύ των χωρών της ΕΕ αντί να μεταφέρονται κατά κύριο λόγο σε ιταλικά λιμάνια.

Οι Ευρωπαίοι δείχνουν πώς εννοούν την αλληλεγγύη, μεταξύ των μελών της Ε.Ε. Μας κατηγορούν για τις κακές συνθήκες διαμονής των προσφύγων, αλλά αρνούνται να επιμεριστούν το βάρος. Και μετά κατηγορούνται οι ευρωσκεπτικιστές που αναρωτιούνται τι σόι "Ένωση" είναι αυτή.

Κοίτα τώρα… αλλού χάνονται λαοί από την υπογεννητικότητα, κι αλλού δεν ξέρουν τι να κάνουν  το… περίσσευμα. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ξεκινά μια εκστρατεία αυτό το έτος με το σύνθημα για κάθε οικογένεια που δημιουργείται "Δύο παιδιά είναι αρκετά".Ο Σίσι πιστεύει ότι η αύξηση του πληθυσμού στην Αίγυπτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα, δηλώνοντας ότι ο υπερπληθυσμός είναι ο δεύτερος κίνδυνος μετά την τρομοκρατία. Η μεγαλύτερη χώρα στον αραβικό κόσμο θα πρέπει να βρει έναν βιώσιμο τρόπο για να υποστηρίξει το λαό της, γιατί ενδέχεται να δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια μια μεγάλης κλίμακας μετανάστευση προς την Ευρώπη.