Skip to main content

Ο Τζόκοβιτς θεωρεί τον Αλκαράθ μεταξύ των φαβορί για το Ρολάντ Γκαρός

«Μέχρι στιγμής είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο γι’ αυτό το χρόνο, δεν χωράει καμία αμφιβολία επ’ αυτού» τόνισε ο Τζόκοβιτς για τον Αλκαράθ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, έπλεξε το εγκώμιο του πρόσφατου θριαμβευτή του Open της Μαδρίτης, Κάρλος Αλκαράθ, υπογραμμίζοντας πως ο νεαρός Ισπανός τενίστας είναι στα μεγάλα φαβορί για το επερχόμενο Ρολάντ Γκαρός.

Ο Αλκαράθ έδειξε την ποιότητά του και τον χαρακτήρα του στη Μαδρίτη, όταν αγωνίστηκε με πρησμένο αστράγαλο, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να αποκλείσει τρεις απ’ τους πέντε κορυφαίους τενίστες του πλανήτη, τον Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Αλεχάντερ Ζβέρεφ, στο δρόμο προς τον δεύτερο τίτλο masters της καριέρας του, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 19 του.

«Είναι ξεκάθαρα πολύ ξεχωριστός. Έχει ήδη σπάσει πολλά ρεκόρ σαν έφηβος, έχει κατακτήσει δύο master μέσα στη χρονιά και μερικά 500άρια τουρνουά (ATP). Μέχρι στιγμής είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο γι’ αυτό το χρόνο, δεν χωράει καμία αμφιβολία επ’ αυτού» τόνισε ο Τζόκοβιτς στους δημοσιογράφους στη Ρώμη και πρόσθεσε:

«Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται την πίεση είναι καταπληκτικός. Στον δικό μας αγώνα πριν λίγες μέρες, ήταν τόσο ήρεμος ως το τέλος. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό όλο αυτό. Το άξιζε το τρόπαιο. Στο Ρολάντ Γκαρός είναι ξεκάθαρα ένα απ’ τα μεγάλα φαβορί, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει ποτέ στη δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam. Με όσα έχει κάνει όμως το τελευταίο διάστημα, αξίζει να είναι μέσα στα φαβορί.

Από την πλευρά του ο Ράφα Ναδάλ ήταν το ίδιο κολακευτικός προς τον νεαρό συμπατριώτη του. «Όλοι αναγνωρίζουν πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση έχει τώρα, αλλά και το επίπεδο που μπορεί να φτάσει. Χαίρομαι πάρα πολύ για εκείνον, γιατί θα έχουμε έναν καταπληκτικό τενίστα στην πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια. Είναι πάντα πολύ σημαντικό να κερδίζεις μέσα στην πατρίδα σου. Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη εβδομάδα για εκείνον...».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ