Skip to main content

O ultimate οδηγός για υγιή και όμορφα μαλλιά που λάμπουν φυσικά

Μικρά αλλά θαυματουργά βήματα για να χαρίσουμε στα μαλλιά μας υγιή και περιποιημένη όψη, βοηθώντας τα να μην σπάνε και να μένουν λαμπερά.

Η υγεία των μαλλιών μας είναι το ίδιο σημαντική με την υγεία του σώματός μας! Πολλές φορές όμως αφήνουμε… την τύχη τους μόνο στα χέρια των ειδικών, θεωρώντας ότι η φροντίδα τους δεν εξαρτάται από εμάς.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που ενώ νομίζουμε πως τα περιποιούμαστε σωστά, πέφτουμε σε σφάλματα που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ένα από τα συχνότερα λάθη είναι ότι χτενίζουμε βρεγμένα τα μαλλιά μας. Με την υγρασία, οι τρίχες είναι πιο εύκολο να σπάσουν ενώ μάλιστα η πίεση που ασκούμε, καθώς οι τούφες είναι μπερδεμένες, δημιουργούν φθορές που μπορεί εκείνη την ώρα να μην αντιλαμβανόμαστε, ωστόσο έχουν μεταγενέστερες συνέπειες. Καλό είναι λοιπόν να τα βουρτσίζουμε προσεκτικά αφού έχουν στεγνώσει.

Μιας και βρισκόμαστε στο στάδιο του μπάνιου, είναι σημαντικό να τα λούσουμε με χλιαρό ή -αν αντέχουμε- με κρύο νερό για να μην ανοίγουν… τα λέπια της τρίχας. Όσο και αν λατρεύουμε το ζεστό νερό, αυτό δεν έχει την ίδια αγάπη για την υγεία των μαλλιών μας καθιστώντας τα πιο ευάλωτα σε φθορές.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.