Skip to main content

Ο Βαρουφάκης «έθαψε» τον Χέλμουτ Κολ πριν την ώρα του

«Ο Κολ θα τριγυρνούσε στον τάφο του», γράφει στο νέο βιβλίο του - Πάρτι στο Twitter: «Ο Κολ δεν είναι ζωντανός. Αυτά είναι δημιούργημα της τρόικας»

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, αφού στο νέο του βιβλίου βιάστηκε να... πεθάνει τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Χέλμουτ Κολ, πριν την ώρα του.

Επιχειρώντας να κατακρίνει την πολιτική της ΕΕ, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να γράφει στο νέο του βιβλίο ότι «ο Μιτεράν και ο Κολ θα τριγυρνούν στον τάφο τους», μη γνωρίζοντας, προφανώς, ότι ο πρώην Γερμανός καγκελάριος βρίσκεται ακόμη εν ζωή, παρά τα προβλήματα υγείας του, καθώς από το 2008, μετά από πτώση στην κατοικία του, βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο πρώτος που φαίνεται πως παρατήρησε την αστοχία ήταν ένας πολιτικός επιστήμονας από το Institute of Economic Affairs, ο οποίος ανήρτησε μάλιστα υπογραμμισμένο το συγκεκριμένο απόσπασμα στο Twitter. «Από το νέο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη. Αμφίβολο, δεδομένου ότι ο Κολ ζει ακόμη», γράφει.

Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης ή έστω οι επιμελητές του βιβλίου του αγνοούσαν αυτή τη... λεπτομέρεια, ενώ ιδιαίτερα σκωπτικό ήταν το σχόλιο ενός χρήστη: «Ο Κολ δεν είναι ζωντανός. Αυτά είναι δημιούργημα της τρόικα».