Skip to main content

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης εργασίας 5.000 ανέργων

Πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε έξι - Ποια είναι τα ποσά της επιχορήγησης.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι Παρασκευής, στις 15.00, μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αιτήσεις για τον γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας 5.000 ανέργων 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες.

Πρόκειται για το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Τα ποσά της επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

– 466,5 ευρώ μηνιαίως για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών.

– 559,8 ευρώ μηνιαίως για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.

– 606,45 ευρώ μηνιαίως για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω.

– 653,1 ευρώ μηνιαίως για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

– 699,75 ευρώ μηνιαίως για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis. Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα, και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα).