Skip to main content

ΟΑΣΘ: Απομονώνονται οι καμπίνες των οδηγών λόγω κορωνοϊού

Από αύριο η μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα παραμένει κλειστή, ενώ οι επιβάτες δεν θα έχουν καμία επαφή με τον οδηγό.

Μέτρα κατά του κορωνοϊού λαμβάνονται και στον ΟΑΣΘ καθώς η εξάπλωση του COVID-19 έχει θορυβήσει τους εργαζόμενους του Οργανισμού, μιας και οι οδηγοί των εκτίθενται σε χιλιάδες κόσμου καθημερινά.

«Μετά από σύσκεψη που έγινε με τον γιατρό εργασίας και τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ αποφασίστηκε να ληφθούν ορισμένα μέτρα προστασίας, όπως συνέβη και σε χώρες του εξωτερικού», επισημαίνει στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης.

Βάσει των όσων αποφασίστηκαν, από αύριο η μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία θα παραμένει κλειστή, ενώ οι επιβάτες δεν θα έχουν καμία επαφή με τον οδηγό, αφού η πρόσβαση στην καμπίνα του θα διακοπεί με ταινίες και σήμανση.

«Είναι ένα θετικό μέτρο για να μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», επισημαίνει ο κ. Τσερμενίδης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει να λαμβάνει τα προσωπικά μέτρα προστασίας όπως το πλύσιμο χεριών, αλλά και η αποφυγή μετακινήσεων.

Τα λεωφορεία, στα οποία συνεχίζεται να γίνεται απολύμανση στο τέλος της βάρδιας, θα διαμορφωθούν κατάλληλα απόψε το βράδυ και αύριο θα λειτουργούν σύμφωνα με τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν.