Skip to main content

ΟΑΣΘ: Εκτός διαγωνισμού για τα μεταχειρισμένα το ΚΤΕΛ Μακεδονία

Γιατί έμεινε εκτός διαγωνισμού ο Συνεταιρισμός «ΚΤΕΛ Μακεδονία» - Μοναδικός υποψήφιος προμηθευτής είναι, πλέον, η εταιρεία Papadakis Bros

Εκτός του διαγωνισμού τον οποίο έχει προκηρύξει ο ΟΑΣΘ για τη μίσθωση 180 μεταχειρισμένων λεωφορείων μένει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr, ο Συνεταιρισμός “ΚΤΕΛ Μακεδονία”. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, μοναδικός υποψήφιος προμηθευτής είναι η εταιρεία Papadakis Bros, του ομίλου εταιρειών Αφοι Παπαδάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Συνεταιρισμός συμμετείχε στον διαγωνισμό προσφέροντας 90 διαξονικά, 12μετρα λεωφορεία, τεχνολογίας Euro5.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο του τεχνικού μέρους των φακέλων και διαπίστωσε σημαντικές παραλείψεις στον φάκελο τον οποίο υπέβαλε ο Συνεταιρισμός ΚΤΕΛ Μακεδονία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι μέρος των 90 λεωφορείων τα οποία προσέφερε ο Συνεταιρισμός και συγκεκριμένα περίπου 50 εξ αυτών, είχαν ελλιπή περιγραφή. Ειδικότερα, είχαν μόνον τον αριθμό πλαισίου, χωρίς άλλες λεπτομέρειες, ενώ σε όλα δηλωνόταν πανομοιότυπος αριθμός διανυθέντων χιλιομέτρων, περίπου 650.000. Για τα υπόλοιπα οχήματα δεν διαπιστώθηκαν ελλείψεις.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών επιθυμούσε να παραμείνουν στο παιχνίδι και οι δύο υποψήφιοι προμηθευτές, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ωστόσο, φαίνεται, πως κάτι τέτοιο δεν καθίσταται δυνατόν. Η Voria.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΚΤΕΛ Μακεδονία Γιάννη Λάμπρου ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την πορεία του διαγωνισμού.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη ο ΟΑΣΘ έχει στη διάθεσή του μόνον τα 180 λεωφορεία τα οποία προσφέρει η εταιρεία Papadakis Bros. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τεχνικός φάκελος της προσφοράς της εν λόγω εταιρείας αξιολογήθηκε θετικά από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υποψήφιος προμηθευτής περιλαμβάνει στην προσφορά του έξι τύπους λεωφορείων. Εξ αυτών, δύο τύποι οχημάτων, σύνολο 75 λεωφορεία, είναι αρθρωτά 18μετρα και οι υπόλοιποι τέσσερις τύποι είναι διαξονικά 12μετρα οχήματα.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου του τεχνικού μέρους των φακέλων η επιτροπή θα προχωρήσει στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και συγκεκριμένα μόνον αυτής της εταιρείας Papadakis Bros. Πλέον, το ερώτημα είναι εάν ο Συνεταιρισμός ΚΤΕΛ Μακεδονία θα καταθέσει προσφυγή κατά του διαφαινόμενου αποκλεισμού του από τον διαγωνισμό, γεγονός που, εάν συμβεί, θα προκαλέσει κάποια καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του.