Skip to main content

ΟΑΣΘ για εμπρηστική επίθεση: Κάποιοι ενοχλούνται από τα 230 λεωφορεία που ήρθαν

Μήνυση σκοπεύει να καταθέσει ο ΟΑΣΘ μετά την εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη 1 το πρωί στο εκδοτήριο στην οδό Π.Π. Γερμανού

Μήνυση σκοπεύει να καταθέσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ για την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε το εκδοτήριο στην οδό Π.Π. Γερμανού 46 από αγνώστους τα ξημερώματα με γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό. Το εκδοτήριο θα παραμείνει κλειστό σήμερα.

Όπως υπογραμμίζει η διοίκηση του Οργανισμού σε ανακοίνωσή της, «το σημερινό περιστατικό είναι μία από τις πολλές χυδαίες επιθέσεις (λεκτικές και σωματικές) που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και η διοίκησή του». Υποστηρίζει, δε, πως «είναι προφανές ότι ορισμένοι ενοχλούνται από τα διακόσια τριάντα (230) λεωφορεία που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν βολεύονται με την διαφάνεια και την νομιμότητα που πλέον αποτελεί τον κανόνα στον ΟΑΣΘ».

«Ενημερώνουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης επίθεσης ότι οι άθλιες πράξεις τους χαλυβδώνουν την θέληση μας να προχωρήσουμε στην μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΣΘ. Να είναι βέβαιοι ότι θα τους ταράξουμε στην διαφάνεια και την νομιμότητα», προειδοποιεί.

Χάρις στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί και προκλήθηκαν περιορισμένες υλικές ζημίες.

Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η Νομική Υπηρεσία του ΟΑΣΘ καταρτίζει μηνυτήρια αναφορά.