Skip to main content

ΟΑΣΘ σε εργαζόμενους: Όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται οφείλουν να τηρούν τα μέτρα

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σοβαρότητα ότι δεν ήταν ενημερωμένος για κάτι που ισχύει σε όλη την Ελλάδα, τονίζουν κύκλοι της διοίκησης του ΟΑΣΘ

Ο ΟΑΣΘ ούτε αποφασίζει για πρόστιμα ούτε τα επιβάλλει, ούτε μπορεί να τα σβήσει, σχολιάζουν κύκλοι της διοίκησης του ΟΑΣΘ στην οργισμένη ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους του Οργανισμού επειδή δεν υποβλήθηκαν σε rapid test ή μοριακό έλεγχο (PCR), όπως επιβάλλουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σοβαρότητα ότι δεν ήταν ενημερωμένος για κάτι που ισχύει σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή την υποχρέωση των ανεμβολίαστων να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό τεστ, κάθε εβδομάδα», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, δίνοντας στη δημοσιότητα και τη σχετική εγκύκλιο.

Τονίζουν, δε, ότι «όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται οφείλουν να τηρούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, απέναντι στους συναδέλφους τους, απέναντι στην κοινωνία».

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Οργή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για τα πρόστιμα των rapid test


«- Ο ΟΑΣΘ ούτε αποφασίζει για πρόστιμα, ούτε τα επιβάλλει, ούτε μπορεί να τα σβήσει.

- Από τις 15 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί με σχετική εγκύκλιο (επισυνάπτεται) για την υποχρεωτικότητα των διαγωνιστικών ελέγχων.

- Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σοβαρότητα ότι δεν ήταν ενημερωμένος για κάτι που ισχύει σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή την υποχρέωση των ανεμβολίαστων να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό τεστ, κάθε εβδομάδα.

- Η εφαρμογή της νομοθεσίας δεν είναι «επιλογή» κανενός, αλλά δέσμια υποχρέωση.

- Σε περίπτωση που ο ΟΑΣΘ δεν εφαρμόσει το νόμο, θα είναι υπόλογος.

- Όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται οφείλουν να τηρούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, απέναντι στους συναδέλφους τους, απέναντι στην κοινωνία», αναφέρουν κύκλοι της διοίκησης.

Ακολουθεί η επίσημη εγκύκλιος του ΟΑΣΘ για τα μέτρα που οφείλουν να τηρούν οι εργαζόμενοί του για την καταπολέμηση εξάπλωσης του κορωνοϊού.